8.7.2015 11:19

Δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους ΟΑΕΔ

Δωρεάν θα μπορούν στο εξής να μετακινούνται οι άνεργοι με το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών-Πειραιά, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αττικής.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που κυρώθηκε με νόμο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ (για τον Μάιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Αττική ήταν 320.177 άτομα) απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι ανεξάρτητη από την τελευταία απόφαση για δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Διαγραφή προστίμων
Την ίδια στιγμή, διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι τις 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων. Σύμφωνα με την αν. υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στόχος είναι να διευρυνθεί το μέτρο και στις συγκοινωνίες των άλλων πόλεων της χώρας.

«Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διερευνούμε τους τρόπους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου, προσθέτοντας πως για την ηγεσία του υπουργείου η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και η διαγραφή των προστίμων αποτέλεσαν άμεση προτεραιότητα. Διευκρινίζεται πως οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που δεν διαθέτουν χρεωστικές κάρτες ανάληψης μετρητών, μπορούν να εισπράττουν από τα γκισέ των τραπεζικών υποκαταστημάτων που είναι ανοιχτά για τους συνταξιούχους το ποσό των 120 ευρώ από το επίδομα που έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι 83.685 άτομα σε όλη την Ελλάδα που εισπράττουν το επίδομα ανεργίας ή όποιο άλλο επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ