22.6.2016 16:34

Αυτή είναι ράμπα για… Α.με.Α.;

ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο έλεος της ανευθυνότητας των υπευθύνων έχουν πέσει συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα στον Καταρράκτη που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους «κορώνα – γράμματα» στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην παραλία του χωριού.

Όπως καταγγέλλουν στον «π» παρά τις εκκλήσεις τους για τοποθέτηση μίας ασφαλούς ράμπας για Α.με.Α. ο Δήμος και φέτος τοποθέτησε μία σκουριασμένη και εντελώς ακατάλληλη ράμπα για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της κακοτεχνίας είναι το γεγονός ότι εκτός από την επικίνδυνη κλίση της, δεν μπορούν να διέλθουν από αυτή αναπηρικά καροτσάκια.

«Πριν από ημέρες τραυματίστηκα σοβαρά. Κατέληξα πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα τώρα να πονάω παντού και να παίρνω οπιούχα παυσίπονα για να μπορώ να σταθώ», ανέφερε στον «π» συμπολίτισσά μας με κινητικά προβλήματα.

 

Όπως εξήγησε το Λιμενικό Ταμείο την παρέπεμψε στην Κοινότητα και η Κοινότητα πάλι στον Δήμο, χωρίς να βρεθεί μία μόνιμη και ασφαλής λύση.

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι για πολλά από τα Άτομα με Αναπηρία, το μπάνιο δεν αποτελεί διασκέδαση αλλά τρόπο άσκησης και φυσικοθεραπείας. Όταν εμένα ο γιατρός μου, μου λέει να κάνω συνεχώς μπάνια γιατί αυτή είναι η θεραπεία στο πρόβλημά μου, εγώ τι άλλο μπορώ να κάνω πια; Έχω εξηγήσει σε όλους τους υπευθύνους ότι μία πτώση μπορεί να με αφήσει παράλυτη από το λαιμό και κάτω. Δυστυχώς θα γίνει πρώτα το κακό και μετά θα δράσουν», ανέφερε στον «π» η συμπολίτισσά μας, η οποία βλέπει ως μοναδικό μέσο επίλυσης του θέματος τη δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω της εφημερίδας.

Από την πλευρά της πάντως η Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων στης οποίας αρμοδιότητα είναι η συγκεκριμένη παραλία αναγνώρισε την κακή κατάσταση της ράμπας με τον Γ. Καραμανή να δηλώνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλεί μηχανικός της υπηρεσίας προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο επισκευής ή αντικατάστασής της.

«Από τα στοιχεία που έχω η συγκεκριμένη ράμπα τοποθετήθηκε από συνεργείο του Δήμου ώστε να διευκολύνετε η πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Άρα δεν πρόκειται μόνο για ράμπα Α.με.Α.. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επισκευή της», δήλωσε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ