23.2.2016 16:47

Αποσυμφορίζεται από τα σωσίβια ο ΧΥΤΑ της νότιας Χίου

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Μ.Κ.Ο. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Λύση λίγο πριν το θέμα της συσσώρευσης σωσιβίων στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δίνει ο ΔΙΑΝΟΧ σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Οδυσσέας».

Σύμφωνα με τον Σ. Συριώδη το Δ.Σ. του ΔΙΑΝΟΧ ενέκρινε ομόφωνα τη  σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με σκοπό τη μεταφορά στην Αθήνα 50.000 πλαστικών σωσιβίων από τις 120.000 που βρίσκονται σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ.

Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι με έξοδα της Μ.Κ.Ο. θα σταλούν στην Αθήνα προς αξιοποίησης 50.000 σωσίβια μέχρι το τέλος του 2016 κι έπεται συνέχεια.

Επιπλέον προσδοκία για μόνιμη λύση του προβλήματος δημιουργεί η είδηση ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση των σωσιβίων, στην οποία λαμβάνει υπόψη τόσο τις προσφυγικές ροές του 2015 όσο και τις προβλέψεις για το 2016 για κάθε νησί ξεχωριστά.

«Τόσο η σύμβαση με τον «Οδυσσέα» όσο και οι κινήσεις του ΟΗΕ, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι τελικά ένα σημαντικό πρόβλημα που συνοδεύει το προσφυγικό θα διευθετηθεί άμεσα. Είναι λύσεις που δεν θα κοστίσουν τίποτα στον Δήμο αφού θα δώσουν διέξοδο σε ένα πρόβλημα που μέχρι σήμερα όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε να επιλύσουμε έπρεπε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη μέσα από μη συμφέρουσες για τους δημότες συμβάσεις», δήλωσε στον «π» ο κ. Συριώδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ