6.6.2016 22:09

Ανοίγουν στόματα…

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, - ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε 7 συνολικά προσαγωγές ατόμων που φαίνεται ότι πρωτοστάτησαν ή ενεπλάκησαν με κάθε τρόπο στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον καταυλισμό της Σούδας προχώρησε μέχρι τις 22:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται ότι έχουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά ενώ υποδείχθηκαν από Μ.Κ.Ο. και ανθρωπιστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Σούδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τα 7 άτομα έχει ταυτοποιηθεί μόλις 1 ανήλικος μετανάστης ενώ οι προσαγωγές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία και μου μεταφέρθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες που κλήθηκαν σε κατάθεση, κάνουν λόγο για ομάδα 4 ατόμων που ξεκίνησε τα γεγονότα καθώς και για ομάδα ακόμα 20 ατόμων που συμμετείχε στα επεισόδια.

Παράλληλα η εντολή που δόθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας, είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να προβεί άμεσα σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, που κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν και το δικαίωμα ασύλου, θα οδηγηθούν σε κέντρο κράτησης στην Αθήνα κι από εκεί για επαναπροώθηση στην Τουρκία, μιας και αποτελούν πονοκέφαλο για Μ.Κ.Ο. και τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γ. Καραμανής προανήγγειλε εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα ενώ από την πλευρά του ο Μ. Βουρνούς σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή επιμένει στην παύση λειτουργίας της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ και στη δημιουργία νέας ενιαίας δομής μακριά από τον οικιστικό ιστό της πόλης.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ