14.9.2015 21:08

Αναχώρηση μετ’ εμποδίων για τον Οικ. Πατριάρχη

Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Στην τοπική ιστορία της Μητρόπολης Χίου γράφτηκε και η δεύτερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο νησί μας. Ο Παναγιότατος και η ακολουθία του αναχώρησαν με σημαντική καθυστέρηση από το αεροδρόμιο της Χίου στις 19.40, αντί της προγραμματισμένης 18.00, επειδή δεν υπήρχαν ελεύθεροι αεροδιάδρομοι στα FIR Ελλάδας και Τουρκίας  από Χίο προς Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα, έδινε ελεύθερο αεροδιάδρομο μόνο μεταξύ των ωρών 19.35 και 19.50. Μετά τη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Χανδρή, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου πρώην πρόεδρου του Φάρου Βαρβασίου Ανδρέα Αξιωτάκη και στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για το αεροδρόμιο.

«Σκηνοθεσία»

 Εκεί πιστοποίησε για μια φορά ακόμη την ευστροφία και  την  ταπεινοφροσύνη του. Για να μην ταλαιπωρηθούν από την αναμονή το στρατιωτικό άγημα  και οι επίσημοι, με δική του  απόφαση η αναχώρηση… σκηνοθετήθηκε. Πραγματοποιήθηκε τυπικά η επίσημη τελετή  και αποχώρησαν όλοι, εκτός από …αυτόν, τη συνοδεία του και μια αντιπροσωπεία Ιερέων της Ι.Μ.Χίου, η οποία παρέμεινε με δική της επιλογή  στο  αεροδρόμιο.  Ο ίδιος  και οι συνοδοί του φιλοξενήθηκαν μια ώρα ακόμη  στην αίθουσα των vip και αναχώρησαν όταν δόθηκε το πράσινο φώς από την Πολιτική Αεροπορία.

Ασπασμός

Ο Παναγιότατος ασπάστηκε ιδιαίτερα την μητέρα του Μητροπολίτη Μάρκου,  της τόνισε ότι έχει στην καρδιά του τη Χίο και τη διαβεβαίωσε  ότι  θα προσεύχεται πάντα για το καλό των φιλόξενων και ευσεβών κατοίκων της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ