26.10.2023 17:16

18 Απριλίου 2024 δικάζονται οι 4 πρόεδροι των χωριών για τη διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ – Βίντεο

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης – Δηλώσεις του δικηγόρου υπεράσπισης Κώστα Τριαντάφυλλου

Ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 293 του Ποινικού Κώδικα περί παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου στους 4 συλληφθέντες προέδρους των Κοινοτήτων Καρδαμύλων, Πιτυούς, Συκιάδας και Λαγκάδας, για τη διαμαρτυρία τους έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Κώστα Τριαντάφυλλο, η διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα έπειτα από καταθέσεις και η δικάσιμος ορίστηκε για τις 18 Απριλίου 2024, ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου.

«Κατά τη γνώμη μας, οι 4 πρόεδροι δεν προέβησαν σε καμία παράβαση ούτε του 293 του Π.Κ. αλλά και κανενός άλλου άρθρου του ποινικού κώδικά. Οι 4 πρόεδροι σύμφωνα και με τις αποφάσεις των λαϊκών τους συνελεύσεων αλλά και του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου κινήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, όπως το ίδιο έκανε και το σύνολο των παρευρισκόμενων έξω από τα ΕΛΤΑ», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Ερωτώμενος για τον τρόπο σύλληψης των 4 προέδρων ο κ. Τριντάφυλλος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Συκιάδας προσήχθη από την κεντρική πλατεία της πόλης, ο πρόεδρος της Λαγκάδας από το ιατρείο του ενώ οι πρόεδροι Πιτυούς και Καρδαμύλων προσήλθαν αυτοβούλως μετά την είδηση της σύλληψης των άλλων 2 προέδρων.

«Αυτό δεν κάμπτει σε καμία περίπτωση το φρόνημα των κατοίκων των χωριών που υπερασπίζονται το σήμερα και το αύριο των χωριών τους, διεκδικώντας υπηρεσίες που δεν μπορεί να κλείνουν οδηγώντας τα χωριά σε μαρασμό», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ