24.2.2023 11:43

104 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας από το Ίδρυμα Τσάκος

Τα είδη ιματισμού, που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή προέρχονται από δωρεές πολιτών της Χίου

Συνεχίζοντας την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον βαθειά δοκιμασθέντα, από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουάριου 2023, λαό της γείτονος Τουρκίας, το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, συγκέντρωσε και απέστειλε σήμερα 104 κιβώτια ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και φαρμάκων. Τα ως άνω κιβώτια μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης στο λιμάνι του Τσεσμέ απ’ όπου και θα προωθηθούν στις πληγείσες περιοχές. 

Τα είδη ιματισμού, που συμπεριλαμβάνονται στην ως άνω αποστολή, προέρχονται από δωρεές πολιτών της Χίου και συγκεντρώνονται στην ιματιοθήκη που λειτουργεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη πρωτεύουσα του νησιού. Αρωγοί στην εν λόγω αποστολή ήσαν και πολλοί άλλοι φορείς εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κάμπου, το Σχολείο του Κάμπου, ο Ε.Α.Σ. Κοφινά, τα καταστήματα LA BESTA, Λητώ, Αποστολής Store, Sunrise Tours, ο Πατήρ Ιωάννης Πρελιάς, η μεταφορική εταιρεία ΕΡΜΗΣ ΑΕ και άλλοι. 

Η προσπάθεια αυτή του Ιδρύματος θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα με στόχο η επόμενη αποστολή ν’ ακολουθήσει σύντομα. Παρακαλούνται όλοι όσοι  μπορούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση ρουχισμού, σκεπασμάτων, φαρμάκων και ξηράς τροφής με προορισμό την γείτονα χώρα, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο και στο τηλέφωνο 2271081970. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ