1.3.2018 15:36

ΒΙΝΤΕΟ- Από τα Θυμιανά στον Άρη με διαστημόπλοιο

Η διαστημική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών διεκδικεί επάξια μία διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, ίσως πιο εξωγήινο και αντισυμβατικό, από αυτόν που ζούμε κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο Πληροφορικής οι 6 μαθητές της «spaceteam» του Δημοτικού Σχολείου των Θυμιανών που για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η φετινή θεματολογία του διαγωνισμού περιστρέφεται γύρω από τον εποικισμό των κατοίκων της γης στον Άρη.

Οι  6 μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια του υπεύθυνου δασκάλου Μάκη Σαμολαδά και του διευθυντή του Σχολείου Στ. Καμπούρη, ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη να κατασκευάζουν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα πάνω σε μακέτα το οποίο απεικονίζει το ταξίδι των κατοίκων της γης προς τον Άρη.

Η μακέτα τους αλλά και τα ρομποτικά τους συστήματα απέσπασαν την 1η θέση ανάμεσα στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου κι έτσι θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο γήπεδο του Γαλατσίου.

Οι μαθητές αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο εκτός σχολείου προκειμένου να δημιουργήσουν αυτή τη μακέτα και το αποτέλεσμα απλά εντυπωσιάζει.

Το ταξίδι

Το ταξίδι των κατοίκων της γης ξεκινά με ένα διαστημόπλοιο το οποίο φθάνει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Μόλις αυτό αφιχθεί, η σκάλα από το διαστημόπλοιο ανοίγει και παράλληλα ένας ήχος θέτει σε εφαρμογή την πλατφόρμα αποβίβασης που παραλαμβάνει τους κατοίκους της γης και τους οδηγεί σε ένα όχημα.

Στη συνέχεια το όχημα παραλαμβάνει τους κατοίκους κι έπειτα από ταξίδι τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό που είναι η αποικία των γήινων στον Άρη. Μάλιστα η αποικία προστατεύεται από ένα περίβλημα το οποίο ανοίγει για να υποδεχθεί τους νέους κατοίκους. Όπως εξήγησαν τα παιδιά εκτός των άλλων το συγκεκριμένο περίβλημα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει γήινες συνθήκες διαμονής για τους ανθρώπους αλλά και να τους προστατεύει από την πτώση μετεωριτών.

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ