16.7.2018 20:42

80 χρόνια Ε.Μ.Χ. | Τιμή στον ιδρυτή της Ένωσης Γεώργιο Σταγκούλη

Με μια ιστορική εκδήλωση που έφερε στο προσκήνιο τη ζωή και το έργο του ιδρυτή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γεωργίου Σταγκούλη ξεκίνησαν στο εργοστάσιο της ΕΜΧ στην Καλλιμασιά, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος αλλά και ο πρόεδρος της Mediterra,  αναφέρθηκαν στη ζωή και στο όραμα του Γεωργίου Σταγκούλη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πρωτοπόρο του συνεταιριστικού κινήματος, χωρίς τη συμβολή του οποίου η μαστίχα σήμερα θα ήταν έρμαιο των διαφόρων εμπόρων.

Ξεχωριστή υπήρξε η ομιλία του Δημήτρη Τσούχλη που εστίασε στην πορεία της ΕΜΧ από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 μέχρι την κατοχή και από εκεί μέχρι τα σημερινά επιτεύγματα.

Το πιο χαρακτηριστικό επίτευγμα των διοικήσεων που πίστεψαν και ακολούθησαν τα χνάρια του ιδρυτή της Ένωσης είναι το γεγονός ότι η αρχική παραγόμενη ποσότητα των 230 κιλών το 1938 σήμερα έφθασε σε δεκάδες τόνους με την ζήτηση να είναι παραπάνω από την προσφορά.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της Προόδου Καλλιμασιάς ζήτησε το υπό ίδρυση ερευνητικό κέντρο της ΕΜΧ να πάρει το όνομα του ιδρυτή της ώστε να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή 40 χρόνια μετά τον θάνατο του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ