8.2.2018 9:00

Θα περάσετε πάνω από τα πτώματα μας

• ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΟΥΣΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΛ

Ό,τι δεν πέτυχε νομικά η κυβέρνηση, επιχειρεί να το επιβάλλει με επίδειξη ισχύος. Οι πληροφορίες που υπήρχαν από χθες στο Χαλκειός ήταν απολύτως έγκυρες. Το γερανοφόρο της Αστυνομίας αποβιβάστηκε το πρωί από το πλοίο με κατεύθυνση προς τη ΒΙΑΛ και σκοπό να απομακρύνει τα οχήματα των Χαλκούσων που είχαν τοποθετηθεί από αργά χθες το βράδυ στους δρόμους που οδηγούσαν προς τη δομή για να αποτραπεί η επέκταση της.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό δεν είχε συνυπολογιστεί το σθένος των Χαλκούσων. Από τα ξημερώματα πάνω από 100 κάτοικοι του χωριού βρίσκονται παρατεταγμένοι στο δρόμο, σχηματίζουν ανθρώπινο τοίχος και δεν εκτελούν τις αστυνομικές εντολές απομάκρυνσης τους, ούτε δειλιάζουν στις απειλές για προσαγωγές.

Χαλκούσοι, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, ξαπλώνουν στους δρόμους και αποτρέπουν με τη σειρά τους κυβέρνηση και Αστυνομία να προχωρήσουν τις εργασίες. «Θα περάσατε πάνω από τα πτώματα μας», φωνάζουν οι κάτοικοι, παρουσία της Εισαγγελέως και του Αστυνομικού Διευθυντή που βρίσκονται από το πρωί στο χώρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ν. Μηταράκη κι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης, το μόνο μέχρι στιγμής στέλεχος της δημοτικής αρχής με παρουσία στο χώρο.

Όλα δείχνουν ότι έφτασε η «ώρα μηδέν» για το Χαλκειός. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη – και δια της βίας – να υποτάξει τη Χίο στο μεταναστευτικό σχεδιασμό της. Απ’ την αντοχή των Χαλκούσων και όσων τους συμπαρασταθούν θα κριθεί κατά πόσο θα ευοδωθούν τα σχέδια της.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ