Χωριά

21/6/19 11:36

τελ. ενημ.: 21/6/19 11:39

Πρώτο μεγάλο βήμα για την επέκταση του Λιμένα Καρδαμύλων

Στην οικονομική επιτροπή η δημοπράτηση του έργου που θα κοστίσει 7,5 εκ. ευρώ

Το πρώτο μεγάλο βήμα που θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, αυτού της ανακατασκευής κι επέκτασης του Λιμένα των Καρδαμύλων θα κάνει ο Δήμος Χίου μέσα από την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Τα μέλη της Επιτροπής θα αποφασίσουν τον καθορισμό των όρων δημοπράτησης του έργου ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί με διαγωνισμό για τον ορισμό αναδόχου.

Όπως ανέφερε στον «π» ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς πρόκειται για μία μελέτη που ολοκλήρωσε η παρούσα δημοτική αρχή και η οποία εκκρεμούσε επί σειρά ετών.

«Θα διορθωθούν πολλά σημαντικά προβλήματα, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και οι εγκαταστάσεις θα επεκταθούν. Δώσαμε μάχη για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξή της στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,

Με την ολοκλήρωση του έργου, το λιμάνι των Καρδαμύλων θα αναβαθμιστεί και θα έχει την δυνατότητα να αποτελέσει σημαντικό σταθμό για τους επαγγελματίες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο Πέλαγος, συνεισφέροντας με την σειρά του στην βελτίωση και ανάπτυξη της Βόρειας Χίου», ανέφερε ο Δήμαρχος στον «π».

Σχόλια άρθρου: 0