24.2.2018 14:50

Μηνιαίο δέλεαρ 100 ευρώ ανά μαθητή εκτός Καρδαμύλων για τη φοίτηση του σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της περιοχής

Τρόπους ενίσχυσης του μαθητικού δυναμικού των Λυκείων των Καρδαμύλων, τα οποία απειλούνται από συρρίκνωση, επινοεί ο Σύλλογος Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων.

Για να ενισχύσει τον αριθμό των παιδιών των λυκείων των Καρδαμύλων αποφάσισε να χρηματοδοτήσει παιδιά εκτός της περιφερειακής ενότητας Καρδαμύλων, τα οποία θα επιλέξουν να φοιτήσουν στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, με το ποσόν των 100 ευρώ μηνιαίως, από την έναρξη έως τη λήξη του εκάστοτε σχολικού έτους.

Την απόφαση του Συλλόγου Αποφοίτων δημοσιοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων Καρδαμύλων, τέκνο της ενεργοποίησης της κοινωνίας του χωριού από τον αγώνα για τη διατήρηση των τμημάτων του ΕΠΑΛ στην αρχή της χρονιάς.

Ήδη εκπρόσωποι της ενημέρωσαν για το σκοπό αυτό Συκιάδα και Λαγκάδα, τα δύο κύρια χωριά από τα οποία προσβλέπουν να ενισχυθούν οι λυκειακές τάξεις την επόμενη χρονιά. Ουσιαστικά η επιλογή των λυκείων των Καρδαμύλων πριμοδοτείται με 1.000 ευρώ ανά έτος για κάθε παιδί των δυο χωριών που θα επιλέξει να μπαίνει με … ανάποδη κατεύθυνση στο σχολικό λεωφορείο κι αντί να καταλήγει στα λύκεια του Βροντάδου να κατευθύνεται στα λύκεια των Καρδαμύλων.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά του Συλλόγου και ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα και το κίνητρο για περισσότερα παιδιά να επιλέξουν τα σχολεία των Καρδαμύλων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων Καρδαμύλων.               

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ