13.4.2019 22:44

Λάθος συναγερμός από τους Λαγκαδούσους ξεσήκωσε τους Ολύμπους

Ακυρωμένη εμφανίζεται στον ΔΕΔΔΗΕ η επένδυση στους Ολύμπους από τις 12 Νοεμβρίου 2018

Η βιασύνη πολλών να καταδικάσουν κάθε μορφής Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει γενικός συναγερμός στους Ολύμπους, από τη διάδοση φήμης (από μερίδα κατοίκων της Λαγκάδας) ότι επίκειται αντίστοιχη επένδυση και στον ιστορικό οικισμό της νότιας Χίου.

Έτσι οι κάτοικοι του χωριού με πρώτο τον πρόεδρο Μιχάλη Χαλκιά, δικαιολογήμενα, σήμαναν γενικό συναγερμό, προκειμένου να δουν για τι ακριβώς πρόκειται.

Το ιστορικό

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, η εταιρεία ΒΙΟΑΙΓΑΙΟ Ι.Κ.Ε. έλαβε άδεια για δημιουργία μονάδας καύσης βιομάζας με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Κακοβούνι των Ολύμων του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων. Στη συνέχεια στις 9 Αυγούστου 2017 η άδειά της τροποποιήθηκε και έλαβε άδεια για 500 kw αντί των 123 kw που ίσχυε το 2015.

Ωστόσο και χωρίς να είναι γνωστά τα αίτια, ο ΔΕΔΔΗΕ στις 12 Νοεμβρίου 2018, προχώρησε στην ακύρωση της άδειας και στην κατάπτωση της εγγυητικής που είχε λάβει η εταιρεία, ενώ στις 29 Νοεμβρίου 2018 προχώρησε στην αποδέσμευση της ισχύος που προορίζονταν για τη συγκεκριμένη μονάδα με αποτέλεσμα τα 500 kw να είναι διαθέσιμα για άλλη αντίστοιχη επένδυση πάνω στο νησί.

Η συγκεκριμένη μάλιστα πράξη έχει αναρτηθεί στο site του ΔΕΔΔΗΕ (στο διαθέσιμο excel επιλέγετε την καρτέλα Χίος), όπου είναι διαθέσιμη από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ