13.4.2019 22:15

Φήμη για μονάδα καύσης βιομάζας ξεσηκώνει τους Ολύμπους

Γνωμοδότησε θετικά μέχρι και η Αρχαιολογία, λέει ο πρόεδρος του χωριού ενώ η θέση απέχει 300 μέτρα από τον οικισμό

Μετά τη Λαγκάδα σειρά παίρνουν και οι Ολύμποι, με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι στη διάδοση της φήμης – από κατοίκους της Λαγκάδας- ότι επίκειται δημιουργία μονάδας καύσης βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Χαλκιάς, η συγκεκριμένη φήμη διαδόθηκε από κατοίκους της Λαγκάδας που έσπευσαν να ειδοποιήσουν κατοίκους των Ολύμπων.

«Κάποιοι από τη Λαγκάδα είπαν σε μία συγχωριανή μας ότι δεν έχουν μόνο εκείνοι πρόβλημα αλλά και οι Ολύμποι. Το απόγευμα του Σαββάτου κάναμε μία διερευνητική συζήτηση και θα επανέλθουμε την ερχόμενη εβδομάδα με Λαϊκή Συνέλευση. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε επί του παρόντος είναι ότι πρόκειται για μία μονάδα καύσης βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ακόμα και από την Αρχαιολογία», ανέφερε ο κ. Χαλκιάς.

Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε ότι η θέση που έχει επιλεγεί είναι ακριβώς πάνω στον δρόμο που οδηγεί στη Σαλάγωνα και σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ