27.10.2020 13:52

Χαλκειός: Kόσκινο η ΒΙ.ΑΛ. που απειλεί Καμπόχωρα και πόλη

Λύση από τους αιρετούς του νησιού ζητούν οι κάτοικοι του χωριού

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής μικρής χωρητικότητας σε σημείο εκτός αστικού ιστού, επεσήμανε μέσα από δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας, με αφορμή τη συνέχιση μετακίνησης των μεταναστών από και προς τη ΒΙ.ΑΛ. παρά τον υγειονομικό αποκλεισμό.

Ο πρόεδρος του Χαλκειούς χαρακτήρισε το Κ.Υ.Τ. ως τρύπιο κόσκινο αλλά και ηφαίστειο που έχει εκραγεί και η λάβα του καίει τα Καμπόχωρα απειλώντας την πόλη της Χίου.

 Ο κ. Βίγκας εκτός των άλλων σημείωσε ότι παρά την όποια αποσυμφόρηση και τις υποσχέσεις του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ότι η ΒΙ.ΑΛ. θα φθάσει τα 1.500 άτομα μέχρι το ερχόμενο Πάσχα, προέχει το άμεσο κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο ίδιος μάλιστα παρότρυνε τους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου να αποτιμήσουν την κατάσταση με δεδομένα φετινού Νοεμβρίου και να βρουν λύση για τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής.

Η συγκεκριμένη δήλωση, έρχεται 24 ώρες μετά τη δήλωση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την αναγκαιότητα κλειστής δομής αλλά και οριστικού κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ