Χωριά

22/10/18 23:06

τελ. ενημ.: 22/10/18 23:08

ΗΧΗΤΙΚΟ | Μπαίνει Νοέμβρης κι άφησαν τους μαθητές της Αμανής χωρίς μετακίνηση

Διακόπτουν το σχολείο μέχρι νεοτέρας 2 μαθητές από τα Κουρούνια

Τον παραλογισμό της πολιτείας βιώνουν στην πιο τρυφερή τους ηλικία δύο μαθητές δημοτικού από τα μακρινά Κουρούνια που καθημερινά δίνουν αγώνα για να φθάσουν στο σχολείο τους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Politischios.gr η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Αμανής Β. Ποταμούση, το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι τα δύο παιδιά τελειώνουν αργά το ολοήμερο σχολείο ενώ το ταξί που τους μεταφέρει αναχωρεί νωρίτερα με προορισμό τα Χάλανδρα αφού μεταφέρει επίσης ακόμη μία μαθήτρια Λυκείου που τελειώνει πιο νωρίς το μάθημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πατέρας των παιδιών να αναγκάζεται να μην μπορεί να δουλέψει και να μένει σπίτι ώστε να τα μεταφέρει ο ίδιος.

«Οι συμβάσεις για δημοτικά και γυμνάσια- λύκεια για τη μεταφορά των μαθητών είναι ξεχωριστές. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να δώσει λύση σε αυτό το θέμα για το οποίο έχω ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη. Ο πατέρας των παιδιών δικαίως διαμαρτύρεται για ισότιμη μεταχείριση και ζητά να ισχύσουν και για τα δικά του παιδιά ότι ισχύουν και για τα άλλα. Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν στο σχολείο μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα», ανέφερε η κα. Ποταμούση.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση