19.10.2022 23:52

Αναβιώνει το έθιμο του Εωθινού στα Καρδάμυλα

Την 3η πρωινή ώρα της 28ης Οκτωβρίου 1940,ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι στις 6 το πρωί τα Ιταλικά στρατεύματα θα επιτεθούν στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 6 του ίδιου πρωϊνού ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Τιμώντας το γεγονός ο Πολιτιστικός Τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη φορά,την αναβίωση του Εωθινού ενός ξεχασμένου (απο το 1973) εθίμου στα Καρδάμυλα .

Η εμψύχωση του εθίμου θα γίνει απο τους μαθητές των Λυκείων Καρδαμύλων,και τους μαθητές της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων<<ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ>>καθώς απο μικρούς και μεγάλους νέους των Καρδαμύλων που θα φωνάξουν το δικό τους ΟΧΙ το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 2022 στις γειτονιές των Καρδαμύλων.

Έτσι θα ξυπνήσει στις μνήμες μας το μεγάλο<<ΟΧΙ>> του Μεταξά και του Ελληνικού Λαού

Η εκδήλωση θα έχει αφετηρία στην εκκλησία του Αγίου Λουκά Άνω Καρδαμύλων στις 4.30 το πρωί.

Ιστορικά στοιχεία του εθίμου στα Καρδάμυλα

Το εωθινό είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στα Καρδάμυλα την δεκαετία του 50.Το ξημέρωμα κάθε Εθνικής γιορτής οι πρόσκοποι των Καρδαμύλων με εμβατήρια ξυπνούσαν τους Καρδαμυλίτες με εμβατήρια υπενθυμίζοντας τους την Εθνική Επέτειο της ημέρας που ξημερώνει.Ηταν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και όμορφο έθιμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ