24.4.2024 21:23

Το Politischios.gr το πρώτο μέσο ενημέρωσης στο Βόρειο Αιγαίο που επενδύει στην τεχνολογία Starlink

Πιστό στην επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες που βοηθούν τη μετάδοση της είδησης, το Politischios.gr, μετά από 2 χρόνια στη σχετική λίστα αναμονής, γίνεται από σήμερα το πρώτο Μέσο Ενημέρωσης στο Βόρειο Αιγαίο, που προχωρά στην αξιοποίηση των μικροδορυφόρων της Space X με την ονομασία «Star Link».

Το συγκεκριμένο σύστημα αποδεικνύεται ένας πρώτης τάξεως τεχνολογικό εργαλείο, ειδικά για το ανάγλυφο της Χίου, όπου σε πολλά σημεία δεν είναι εφικτή η σύνδεση μέσω των επίγειων τηλεπικοινωνιών εξαιτίας της απουσίας σήματος.

Με τη δύναμη της φορητότητας και το αργότερο σε 15 λεπτά μετά την ενεργοποίησή του, είναι δυνατή η σύνδεση με το διαδίκτυο, σε υψηλές μάλιστα ταχύτητες, κάτι που θα επιτρέψει στο Politischios.gr, τη ζωντανή μετάδοση της είδησης μέσω Live Stream, είτε πρόκειται για εκπομπή από τη στεριά σε σταθερό ή κινούμενο σημείο, είτε πρόκειται για εκπομπή σήματος από σκάφος θαλάσσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ