10.7.2024 13:07

Τέλος τα διαφημιστικά αεροπανό στους φοίνικες του λιμανιού (Video)

Θα δημιουργηθούν 4 νέα οργανωμένα σημεία προβολής εκδηλώσεων

Τέλος στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αεροπανό και αφισών στο Λιμάνι της Χίου, προτίθεται να βάλει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, με πρόταση που θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ο Παντελής Λεγάτος.

Ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε σε μια απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής από το προηγούμενο έτος, η οποία απαγορεύει την τοποθέτηση αεροπανό στους στύλους φωτισμού του λιμανιού.

Σύμφωνα με τον κ. Λεγάτο, η τοποθέτηση αεροπανό στους στύλους φωτισμού είχε δημιουργήσει προβλήματα, καθώς τα πανό τοποθετούνταν με βίδες που προκαλούσαν ζημιές στους στύλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη αντικατάστασης των στύλων, μια διαδικασία που ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, η Λιμενική Επιτροπή είχε αποφασίσει να απαγορεύσει την τοποθέτηση αεροπανό στους στύλους φωτισμού. Αντί αυτού, επιτρεπόταν η τοποθέτηση τους σε φοίνικες που βρίσκονται στη νότια πλευρά του λιμανιού στην ευθεία του Ξενοδοχείου «Χανδρής». Ωστόσο, και αυτή η λύση αποδείχθηκε προβληματική, καθώς η τοποθέτηση των πανό πλήγωνε τα δέντρα.

Νέα πρόταση για 4 ειδικούς χώρους

Ο κ. Λεγάτος ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής θα παρθεί η απόφαση για την απαγόρευση τοποθέτησης αεροπανό στους φοίνικες. Αντ' αυτού, θα προταθούν τέσσερις ειδικοί χώροι στο λιμάνι του νησιού όπου θα μπορούν να τοποθετούνται τα πανό σε προθήκες. Οι προθήκες αυτές θα εξασφαλίζουν ότι τα πανό θα παραμένουν στη θέση τους, αποφεύγοντας την ρύπανση και παρέχοντας υψηλή προβολή για τους διαφημιζόμενους.

Μέχρι την εφαρμογή της νέας απόφασης, τα αεροπανό που έχουν ήδη τοποθετηθεί στους φοίνικες θα παραμείνουν στη θέση τους για τη διάρκεια των εκδηλώσεων, κατόπιν παράκλησης των διοργανωτών. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, τα πανό θα αφαιρεθούν οριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ