12.12.2022 13:09

Στα χέρια της Περιφέρειας συνεδριακό «Καλουτάς» και Αίθουσα Επιβατών Χίου – Βίντεο

Νέα πρόταση από ιδιώτη για αξιοποίηση του «Καλουτάς»

Στα χέρια της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σχεδόν δέκα χρόνια μετά την έναρξη εκκαθάρισης της αναπτυξιακής εταιρείας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου με την ονομασία «ΕΝΑ Χίου», βρίσκονται από σήμερα το συνεδριακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» στον Κάμπο αλλά και η αίθουσα επιβατών στον κεντρικό λιμένα του νησιού.

Αυτή η εξέλιξη, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, επιτρέπει πλέον την αξιοποίηση δύο σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αφού μέχρι πρότινος δεν μπορούσα να αξιοποιηθούν αφού ήταν στην κατοχή της υπό εκκαθάριση εταιρείας.

Και πρόταση από ιδιώτη επενδυτή

Μάλιστα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Παντελής Βρουλής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Π» αποκάλυψε ότι προ ημερών κατατέθηκε πρόταση από ιδιώτη επενδυτή για μίσθωση του εκθεσιακού χώρου «Γεώργιος Καλουτάς» στον Κάμπο, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρος εκδηλώσεων, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Το σίγουρο, είπε, ο Παντελής Βρουλής, είναι το γεγονός ότι όλες οι προτάσεις, όπως αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου ή του Σταύρου Μιχαηλίδη, θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, το οποίο θα τις αξιολογήσει και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Στην παρούσα φάση, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο κτίριο θα μεταφερθεί τόσο η Πολιτικής Προστασία της Π.Ε. Χίου όσο και η Διεύθυνση Μεταφορών ενώ ολοένα και απομακρύνεται το σενάριο μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου Χίου στο εκθεσιακό κέντρου αφού αυτό θα σήμαινε την δέσμευση της χρήσης του, για τουλάχιστον 5 χρόνια, τόσο δηλαδή όσο απαιτείται για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ