21.10.2019 13:32

«Να σταματήσει επιτέλους, η στοχευμένη και συκοφαντική δυσφήμιση»

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με μικροπρέπειες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για συκοφαντία εκ μέρους του κ. Φύκαρη προς το πρόσωπο μου. Του απαντώ λοιπόν ευθέως, ώστε να σταματήσει επιτέλους η ανεύθυνη δημοσιογραφία και η διαστρέβλωση της αλήθειας.

Σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Φύκαρης γράφει ότι, όχι μόνο έκανε ο Όμιλος «παράνομη» χρήση του πάρκινγκ στη Λ. Ενώσεως, αλλά ότι είπα και «ψέματα» για το θέμα της πινακίδας. Συγκεκριμένα γράφει επί λέξει: «ο Όμιλος του κ. Φεγγουδάκη όχι μόνο έκανε παράνομη χρήση του χώρου αλλά είχε τοποθετήσει και ταμπέλα με σχετική επιγραφή στην οποία έγραφε: «CUSTOMERSPARKING- ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ» με το λογότυπο μάλιστα της επιχείρησης… Βεβαίως έκανε παράνομη χρήση του χώρου, βεβαίως και λειτούργησε ως χώρος στάθμευσης πελατών μέχρι τουλάχιστον που η ταμπέλα εξαφανίστηκε, βεβαίως και είπε ψέματα.»

Ευτυχώς δεν χρειάζομαι πιστοποίηση της εντιμότητας μου από τον κ. Φύκαρη. Η Χίος γνωρίζει ποιος είναι ο Φεγγουδάκης. Σε κανέναν όμως δεν επιτρέπω να θίγει την τιμή και την υπόληψη μου.

Η φωτογραφία στην οποία φαίνεται η πινακίδα του Ελληνικού Κάστρου είναι παλιά, παρμένη προ πολλών ετών, αμέσως μετά την κατεδάφιση του εστιατορίου Λύκου και οπωσδήποτε δεν είναι απόδειξη κάποιας παρανομίας μας.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από χρόνια, την εποχή λειτουργίας του εστιατορίου Λύκου συγκεκριμένα, είχαμε μια συμφωνία με το εστιατόριο να έχει το Ελληνικό Κάστρο πρόσβαση στο πάρκινγκ του. Πολύ απλά το εστιατόριο, μας παραχώρησε κάποιες θέσεις στάθμευσης και μας επέτρεπε να έχουμε την πινακίδα του ξενοδοχείου εκεί. Να θυμίσω ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ο Δήμος Χίου και η επιχείρηση «Λύκος» είχαν μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα.

Όταν έγινε έξωση του Λύκου και έληξε η διαμάχη με δική μας πρωτοβουλία βγάλαμε την πινακίδα με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες της πολιτείας που ζούμε και έως και σήμερα, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ κάποια επιγραφή μας, όπως είπα και στην προηγούμενη μου δήλωση. Ουδέποτε είπαμε ψέματα, ούτε κάνουμε παράνομη χρήση του χώρου απέναντι από το Ελληνικό Κάστρο. Ο χώρος ήταν ελεύθερος για τον καθένα όπως είναι και  δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο και γύρω από αυτόν όπου επίσης σταθμεύουν πελάτες των παρακείμενων ξενοδοχείων. 

Ο  Όμιλος μας έχει ήδη ανοίξει ιδιωτικό πάρκινγκ πίσω από το Ελληνικό Κάστρο για να εξυπηρετούνται οι πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Φύκαρη, ειδικά τώρα που δεν θα έχει πια πρόσβαση σε δημόσιο πάρκινγκ.

Ο  Όμιλος Φεγγουδάκη που δραστηριοποιείται και επενδύει στη Χίο για πάνω από τριάντα χρόνια, αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της και πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες προμήθειες από το νησί, γιατί ενδιαφερόμαστε πάνω απ’ όλα για το καλό του τόπου. Στηρίζουμε εντελώς την ανάπλαση του χώρου απέναντι από το Ελληνικό Κάστρο και ευχόμαστε να αξιοποιηθεί με το βέλτιστο τρόπο, όποιος και να είναι αυτός, για το καλό όλων των πολιτών. Περαιτέρω ζητάμε την ανάπλαση όλης της παραλιακής οδού της Λ. Ενώσεως, αλλά και των περιοχών από τη Δασκαλόπετρα μέχρι τον Μέγα Λιμνιώνα. Αντί να δημιουργούμε εμπόδια στους επιχειρηματίες, ας γίνουν καλύτερα σοβαρές ενέργειες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στο νησί. 

Όσοι θεωρούν ότι το πρόβλημα του Δήμου και της Κ.Υ. είναι η έκταση απέναντι από το Ελληνικό Κάστρο καλά θα κάνουν να κοιτάξουν π.χ. το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου, λίγα μέτρα πιο κάτω και την αλάνα που υπάρχει μπροστά απ’ αυτό. Κι εκεί χώρος πάρκινγκ είναι. Είναι νόμιμος; Ποιον εξυπηρετεί; Ποιος έδωσε την άδεια για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα; Ποιος έχει ευθύνη για τον χώρο;

Κύριε Φύκαρη αναρωτηθήκατε (ή ξέρετε ήδη;) ποιος είναι πίσω από τον θόρυβο αυτόν και ποια κίνητρα έχει; Καλό είναι να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Χίου, να μιλάμε με ειλικρίνεια και να σταματήσει επιτέλους η συκοφαντική δυσφήμιση για να εξυπηρετηθούν οι εγωισμοί κάποιων …

Αντώνιος Φεγγουδάκης

Πρόεδρος Ομίλου


Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας

Αγαπητέ κ. Φεγγουδάκη,

Σε όλη μου τη διαδρομή αποφεύγω τα μεγάλα λόγια, τους χαρακτηρισμούς και τις μεγαλοστομίες. Ευθέως λοιπόν σας απαντώ σε όλα τα παραπάνω: Να σταματήσουμε κάποια στιγμή να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Και γίνομαι πιο ξεκάθαρος. Όσο πρόδηλα είναι τα κίνητρα της Κτηματικής Υπηρεσίας, άλλο τόσο πρόδηλος είναι και ο λόγος που ο όμιλός σας αντέδρασε σε αυτή την απόφαση.

Στη μία και μοναδική μου παρέμβαση για το θέμα, έγραψα δύο πράγματα. Πρώτον για τον παραλογισμό της Κτηματικής Υπηρεσίας που μετά από χρόνια θυμάται αυθαιρεσίες, όπως έγινε στην περίπτωση του πάρκιγνκ και του παρακείμενου παγκακιού. Δεύτερον έγραψα ότι ο χώρος στάθμευσης εξυπηρετεί το ξενοδοχείο σας καθώς και γειτονικές επιχειρήσεις. Τι σας ενόχλησε σε αυτό ακόμα αδυνατώ να κατανοήσω.

Σπεύσατε να με διαψεύσετε, ότι δηλαδή ο χώρος στάθμευσης δεν εξυπηρετεί το ξενοδοχείο σας, προσθέσατε μάλιστα ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως χώρος στάθμευσης ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε. Ουδέποτε υποστήριξα ότι κάτι τέτοιο είναι κακό. Απεναντίας τάχθηκα υπέρ της ανάπλασης του χώρου από τον Δήμο Χίου, ως χώρου στάθμευσης και χώρου αναψυχής, ώστε μεταξύ άλλων να μπορεί να εξυπηρετηθεί και το ξενοδοχείο σας, πράγμα που προσωπικά θεωρώ απόλυτα θεμιτό και σωστό.

Τι με ενόχλησε; Ότι μόνος σας βγάλατε αυθαίρετα συμπεράσματα, μόνος σας ανακαλύψατε έναν εχθρό, μόνος σας επιλέξατε τον δρόμο της σύγκρουσης χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία.

Σας λέω λοιπόν ότι ο «π» ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό μέσο στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας, όταν άλλοι το παίζουν διπλό ταμπλό.

Όλα αυτά με μία βασική προϋπόθεση: Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Τα υπόλοιπα περί Ναυτικού Ομίλου, επιχειρήσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης δεν τα σχολιάζω, αποδίδοντάς τα στον συναισθηματικά φορτισμένο λόγο.

Να είστε σίγουρος, ότι ο «π» είναι ο πρώτος που αναγνώρισε και συνεχίζει να αναγνωρίζει το σημαντικό έργο του Ομίλου Φεγγουδάκη, παρά αυτή την επιμέρους διαφωνία. Σας προτρέπω δε, να αναζητήσετε αντίστοιχη αρθρογραφία για να διαπιστώσετε την ορθότητα των λεγομένων μου. Αδίκως προσπαθείτε να εντοπίσετε εχθρό στο πρόσωπό μας, γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται. 

Όπως θα έχετε διαπιστώσει η φιλοσοφία του "π" στηρίζεται στην στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας και φυσικά του έργου σας, ακόμη κι αν υπάρχουν μικρές διαφωνίες στον τρόπο αντίληψης όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

 

Φιλικά,

Παντελής Φύκαρης

 

Υ.Γ.: Όσο για την περιβόητη φωτογραφία, η ανάρτησή της (σημειώνεται στο μεταξύ και μέσα στο άρθρο ότι είναι 1 χρόνο μετά την κατεδάφιση άρα δεν υπήρχε πρόθεση συκοφαντίας), είχε μοναδικό σκοπό να αποδείξει ότι όντως ο χώρος στάθμευσης εξυπηρετούσε έστω κι έτσι το ξενοδοχείο, παρότι εσείς το αρνηθήκατε δημόσια.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ