25.5.2020 14:52

Μονοδρόμηση αντί συνολικού κλεισίματος η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου

Έρχονται μόνιμα διαχωριστικά μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας

Στα κυκλοφοριακά μέτρα που λαμβάνονται κάθε θερινή περίοδο περιορίστηκε η πρόταση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, που παρουσιάστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 25/5 στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στο πλαίσιο σύσκεψης για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, παρουσίασε την πρότασή του για μονοδρόμηση της προκυμαίας τις απογευματινές και βραδινές ώρες της θερινής περιόδου, κατά τα πρότυπα των μέτρων που εφαρμόζονται κάθε καλοκαίρι στην παραλιακή ζώνη.

Τα τραπεζοκαθίσματα

Σε ότι αφορά στα τραπεζοκαθίσματα και στον επιπλέον χώρο που ζητούν οι καταστηματάρχες η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου είναι αυτά να αναπτυχθούν στα ήδη υπάρχοντα πεζοδρόμια, αφήνοντας όμως κενό στο σημείο της ράμπας τυφλών και σε πλάτος 1,5 μέτρων.

Μόνιμα διαχωριστικά

Όπως εξήγησε στον «π» ο κ. Ζωάνος, η καινοτομία στην πρόταση που κατατέθηκε είναι η τοποθέτηση μόνιμων πλαστικών διαχωριστικών μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, που θα παραμένουν και το πρωί τοποθετημένα, κάτι που κατά τον ίδιο θα διευκολύνει και τη δίοδο οχημάτων από την προκυμαία αφού θα μειωθούν οι παράνομες σταθμεύσεις και η κατάληξη πεζοδρομίων.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων θα συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Πέμπτη ενώ ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίστηκε θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 18:00.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ