12.4.2023 12:29

Μαζική απόβαση χιλιάδων επισκεπτών και Ι.Χ. μέσα στο επόμενο 3ήμερο- Βίντεο

Μέχρι πρωί Μεγάλου Σαββάτου το κύμα αφίξεων των αδειούχων του Πάσχα

Ξεκίνησε σταδιακά από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο ερχομός εκατοντάδων αδειούχων του Πάσχα στη Χίο, με τους Χιώτες εκτός νησιού να καταφθάνουν πρώτοι.

Το κύμα των αδειούχων του Πάσχα θα κορυφωθεί μέχρι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με τα πλοία και τα αεροπλάνα να χτυπούν πλέον «κόκκινο» στις πληρότητες των θέσεων.

Ενδεικτικά, τα ξημερώματα της Μ. Τετάρτης το πλοίο αποβίβασε 500 άτομα και 100 Ι.Χ. στη Χίο, τη Μ. Πέμπτη υπολογίζονται περί τα 1000 άτομα και 170 Ι.Χ. οχήματα και τη Μ. Παρασκευή 900 άτομα και 160 Ι.Χ..

Η αυξημένη ζήτηση, ειδικά για θέσεις Ι.Χ., ανάγκασε τη Blue Star Ferries, να δρομολογήσει στη γραμμή Χίος – Πειραιάς πλοίο Ro Ro για τη μεταφορά φορτηγών, αφού οι θέσεις στο πλοίο της γραμμής δεν επαρκούσαν.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα αεροπορικά δρομολόγια, όπου όλες οι πτήσεις είναι πλήρεις ενώ για την επιστροφή έχει προγραμματιστεί μία επιπλέον πτήση το πρωί της Τρίτης του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Θόδωρο Μιχαλάκη, οι αδειούχοι του Πάσχα θα ξεκινήσουν την επιστροφή τους σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα, με τον ίδιο να εκτιμά ότι η πλειονότητά τους θα έχει επιστρέψει στα αστικά κέντρα το αργότερο μέχρι το τέλος της Νέας Εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ