11.2.2019 11:18

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση με το κουφάρι του Δικαστικού Μεγάρου

Κλιμάκιο μηχανικών στη Χίο για την παράδοση και παραλαβή της ημιτελούς εργολαβίας αλλά και την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου

Τους πρώτους καρπούς έστω και τώρα αρχίζουν και αποδίδουν οι χρόνιες και συστηματικές εκκλήσεις τόσο της προέδρου Πρωτοδικών Χίου Μαρίας Τομπάζη, όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για παρεμβάσεις εκ μέρους της πολιτείας σε ότι αφορά στο ημιτελές έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την τελευταία επίσκεψη της διοίκησης του Δ.Σ.Χ. στην Αθήνα, κλιμάκιο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», δηλαδή του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους, αποτελούμενο από έναν μηχανικό, έναν αρχιτέκτονα κι έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, βρέθηκαν στη Χίο με στόχο να αποτιμήσουν την κατάσταση.

«Στόχος η αποκατάσταση της ασφάλειας»

Βασική προτεραιότητα για τα κλιμάκιο της «Κτ.Υπ.» ήταν η καταγραφή και αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης στο καταρρέον κτίριο του Πρωτοδικείου Χίου. Όπως εξήγησε στον «π» το μέλος της διοίκησης του Δ.Σ.Χ. Γρ. Αλοιμόνου, τα στελέχη του οργανισμού ήρθαν στο νησί έχοντας στα χέρια τους μία παλαιότερη μελέτη για την αποκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την οποία προτίθενται να επικαιροποιήσουν, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα του Πρωτοδικείου μέσα από αναγκαίες παρεμβάσεις.

«Τόσα χρόνια τόσο εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος όσο και η Πρόεδρος Πρωτοδικών, από τη στιγμή μάλιστα που ανέλαβε, δεν έχουμε σταματήσει να αγωνιούμε για την τύχη του κτιρίου του Πρωτοδικείου. Συνεχώς και σε τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα από επιστολές μας και μέσα από αυτοπρόσωπες παρουσίες μας στα Υπουργεία ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου του Πρωτοδικείου. Είναι καθαρά θέμα τύχης ότι δεν έχει προκύψει κάποιο ατύχημα», ανέφερε η κα. Αλοιμόνου.

Η ώρα της παράδοσης και παραλαβής

Ο δεύτερος και ο πιο σημαντικός λόγος της παρουσίας στελεχών της «Κτ.Υπ.» στη Χίο, ήταν αποτύπωση της παρούσας κατάστασης στο ημιτελές έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου. Τα στελέχη του οργανισμού ενημέρωσαν τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου ότι σύντομα θα υπάρξει η παράδοσης και η παραλαβή του έργου καθώς και η πλήρης αποτύπωση των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η συνέχιση των εργασιών μέσα από νέα εργολαβία.

«Αυτό που μας είπαν είναι ότι η διαδικασία υπογραφής νέας εργολαβίας δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν υπάρξει εκκαθάριση της παρούσας εργολαβίας, η οποία θα γίνει σύντομα», ανέφερε η ίδια, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο ερώτημα των Δικηγόρων για το πότε προβλέπεται η υπογραφή νέας εργολαβίας για την οριστική αποπεράτωση του έργου, η απάντηση ήταν ότι χρονικά η κεντρική διοίκηση προσανατολίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβρη.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ