4.9.2023 15:33

Καλορίζικο και το υδατοδρόμιο της Χίου

Απομένει να δούμε αν τελικά η συγκεκριμένη ταμπέλα αποτελεί κάποιου είδους προεκλογικό τρικ ή βρισκόμαστε στην αρχή ενός σημαντικού έργου, αυτό της δημιουργίας υδατοδρομίου της Χίου.

Και αυτό γιατί η ταμπέλα στον νότιο λιμενοβραχίονα μπορεί να τοποθετήθηκε, πέραν όμως της ταμπέλας ουδέν νεότερο ούτε από την πλευρά της εταιρείας αλλά ούτε και από την πλευρά του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου που παραχώρησε τον συγκεκριμένο χώρο.

Για την ιστορία πάντως χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου θα έχουν συνολική επιφάνεια 106,25 τ.μ. και προτείνεται να χωροθετηθούν στη θέση του κόκκινου φανού (στη βόρεια ακμή του κεντρικού, πεπλατυσμένου τμήματος του νότιου λιμενοβραχίονα). Εντός της επιφάνειας αυτής θα εγκατασταθεί προκατασκευασμένος, μετακινούμενος οικίσκος, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υδροπλάνων.

Τα υδροπλάνα θα είναι τύπου Viking Twin Otter Series 400, θα μεταφέρουν 19 επιβάτες και θα αναπτύσσουν ταχύτητα από 80 έως 160 κόμβους (250 χιλιόμετρα) την ώρα. Οι πτήσεις αρχικά θα ξεκινήσουν από έως πέντε ζεύγη ημερησίως (άφιξη – αναχώρηση) και σε βάθος πενταετίας υπολογίζονται έως είκοσι ζεύγη πτήσεων ημερησίως. Στο υδατοδρόμιο αναμένεται να απασχολούνται μέχρι 5 άτομα. Πιθανοί προορισμοί των υδροπλάνων θα είναι τα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων, των Σποράδων, των ∆ωδεκανήσων, η Κρήτη, η Εύβοια καθώς και παράκτια υδατοδρόμια της ηπειρωτικής χώρας όπως ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αττική κλπ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ