5.12.2019 12:50

ΒΙΝΤΕΟ- Ώρα ανάπλασης για την αίθουσα επιβατών του Τελωνείου

Ανακατασκευάζεται εσωτερικά ο χώρος και προστίθενται νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα ελέγχου κατ απαίτηση της επιτροπής Σένγκεν

Ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη αναβάθμιση της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου της Χίου, βρίσκεται το Λιμενικό Ταμείο Χίου, έπειτα και από την απαίτηση της επιτροπής Σένγκεν για συνολική αναβάθμισή του.

Σε αυτό το πλαίσιο χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο δράσεων.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η επιστροφή του κτιρίου στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε να μπορέσει και τυπικά να παρέμβει στο εσωτερικό της αίθουσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιτροπή Σένγκεν ζήτησε ολική ανακαίνιση και αναδιάταξη του εσωτερικού χώρου, αύξηση των σημείων ελέγχου αλλά και τοποθέτηση νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων που θα σκανάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και το πρόσωπο των εισερχόμενων στη χώρα.

Ως χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης της αίθουσας, η επιτροπή Σένγεν έχει πει ότι οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το 2021.

Μετέπειτα και με βάση τα όσα προβλέπονται στο Master Plan, αναμένεται και η αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως επέκταση της υπάρχουσας αίθουσας επιβατών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ