11.9.2019 12:06

Επιτροπή Σένγκεν: Αλλάξτε το Τελωνείο άμεσα αλλιώς κλείνει

Προθεσμία μέχρι το τέλος του 2020 προκειμένου να γίνουν κτιριακές αλλαγές σε αίθουσα επιβατών λιμένα και αεροδρομίου

Σημαντικές κτιριακές αλλαγές προκειμένου τόσο η αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου όσο και του κρατικού αερολιμένα του νησιού να συμβαδίσουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τα νέα στάνταρ που ορίζει η επιτροπή Σένγκεν, ζητά κλιμάκιο της επιτροπής που βρέθηκε στις αρχές του Καλοκαιριού στο νησί προκειμένου να επιθεωρήσει τις πύλες εισόδου από θάλασσα και αέρα.

Η Επιτροπή κατέγραψε μία σειρά σημαντικών αλλαγών που πρέπει να επέλθουν σε αίθουσα επιβατών λιμένα και αεροδρομίου, με κυριότερες τις κτιριακές αλλαγές, ως απόρροια της αυστηροποίησης των διαδικασιών ελέγχου που επιβληθούν σύντομα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, σύμφωνα με τους Τελωνειακούς της Χίου, ότι ο χρόνος εξέτασης των διαβατηρίων που σήμερα διαρκεί περίπου μισό έως 1 λεπτό θα αυξηθεί στα 5 λεπτά ανά άτομο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Τελωνείο θα πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με όλες τις νέες διαδικασίες, το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2020 αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να λειτουργεί ως πύλη Σένγκεν.

Το πιο δύσκολο εγχείρημα πάντως, αφορά την υφιστάμενη αίθουσα του αεροδρομίου της Χίου αφού ο χώρος, με τις παρούσες συνθήκες, είναι πραγματικά μικρός για οποιαδήποτε αλλαγή.

Ήδη πάντως το Τελωνείο Χίου συντάσσει σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς του νησιού προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές που απαιτούνται και τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται ζητώντας την παρέμβασή τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ