28.9.2022 21:45

Τουρκία - "Καλούνται να λογικευτούν όσοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στρατικοποιεί τα νησιά"

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση όπως έγινε γνωστό διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας», όπως αναφέρει η Hurriyet.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας σημειώνεται ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους νόμιμη μέθοδο και μέσα για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων». 

Παρακάτω στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί «σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρά τις εκκλήσεις μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της και εξετάστηκαν όλες οι προκλητικές ενέργειες.  

Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική που έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει νατοϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα.

Τονίστηκε ότι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.

Καλούμε σε εκλογίκευση τους κύκλους που παροτρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποίησει τα νησιά τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Παράλληλα σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης συζητήθηκε το ζήτημα της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ  κι έγινε έκκληση για την ανάκληση της απόφασης που όπως επισημαίνεται  «θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία  στην περιοχή και είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Πηγή: skai.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ