9.7.2023 21:00

Τεράστια θρησκευτική προσβολή με την υπογραφή του Δήμου Σμύρνης - Βίντεο

Μετέτρεψαν σε Club τον ιστορικό ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης

Βαθιά θρησκευτική προσβολή στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης αλλά και στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, των οποίων η ιστορία είναι άμεσα συνυφασμένη με την Ιωνία και τα μικρασιατικά παράλια, αποτελεί η απόφαση του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης να μετατρέψει σε club τον μοναδικό σωζόμενο Ιερό Ναό από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, τον Ιερό Ναό Αγίου Βουκούλου Σμύρνης.

Ο Ιερός Ναός οικοδομήθηκε το 1886 από την Ελληνική Κοινότητα Σμύρνης και σώθηκε έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του Κεμάλ Ατατούρκ. Στον ίδιο Ναό, στις 9 Φεβρουαρίου του 1915 λειτούργησε για πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 χειροτονήθηκαν σε αυτόν παρουσία των ελληνικών αρχών ο τότε Επίσκοπος Ερυθρών και μετέπειτα Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος, καθώς και ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης μετά την καταστροφή του 1922.

 

Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», επισημαίνει.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ