5.10.2022 7:35

Νέα πρόκληση από τον Devlet Bahçeli - Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι τουρκική

Η προκλητική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, όχι μόνο δεν καταλαγιάζει, αλλά κλιμακώνεται κιόλας.

Αυτήν την φορά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και των Δωδεκανήσων είναι τουρκική.

Ειδικότερα, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, ο Μπαχτσελί ανέφερε ότι «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».

«Στην πραγματικότητα μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά» πρόσθεσε, κατά τη «γνωστή» παραποιημένη ανάγνωση των διεθνών συνθηκών από πλευράς Τουρκίας.

«Τα νησιά στο Βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία. Η Ελλάδα ξεσηκώνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος, Ικαρία)», συνέχισε το παραλήρημά του ο Μπαχτσελί.

«Δε θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε με το τσεκούρι την πέτρα, δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ