8.3.2022 7:36

"Το "μαρτύριο της σταγόνας" με το πετρέλαιο στα σχολεία συνεχίζεται"

Κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

Ο Φλεβάρης μπορεί να φλέβισε, όμως το κρύο καλά κρατεί και μπροστά είναι ο Μάρτης - γδάρτης. Το πετρέλαιο στα σχολεία εξακολουθεί να μπαίνει με το σταγονόμετρο με ευθύνη του Δήμου. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική αρχή παίζει παιχνίδια με τη θέρμανση των σχολείων, τη στιγμή που η σχολική επιτροπή έχει χρηματικό διαθέσιμο. 

Αντί λοιπόν η σχολική επιτροπή να βάλει τα ποσά για το πετρέλαιο από τα διαθέσιμά της και να αντιλογιστούν τα ποσά αργότερα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, μας αναγκάζουν στην έσχατη λύση που είναι η πληρωμή του πετρελαίου από τα διαθέσιμα των σχολείων. Εύγε !!!

Ταυτόχρονα βάζουν για έγκριση την αποδέσμευση χρημάτων για πετρέλαιο στα σχολεία, "πακέτο" με την έγκριση της πολιτικής εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών στο Δήμο μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού που έχει καταδικασθεί και απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο.

Στη μέση όμως των πολιτικών παιχνιδιών της δημοτικής αρχής είναι τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί που κρυώνουν στα σχολεία. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ισχυρίζεται ανοικτά: ας ψηφίζονταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για να είχατε πετρέλαιο .

Αυτή η πολιτική κατάντια, είναι κομμάτι της πολιτικής ηθικής της κυβέρνησης και της δημοτικής της αρχής, που πρέπει να συναντήσει τείχος αντίστασης μέσα από τους αγώνες μας.

Έχουμε δικαίωμα σε σύγχρονα σχολικά κτίρια, θωρακισμένα από σεισμούς, πυρκαγιές, φωτιές, που να ζεσταίνονται απρόσκοπτα το χειμώνα και να μην είναι φούρνος το καλοκαίρι, που δεν θα πλημμυρίζουν, προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, με δασκάλους με δικαιώματα και χαρούμενα παιδιά.

Γι’ αυτά στον 21ο αιώνα δεν γινόμαστε επαίτες, τα απαιτούμε εδώ και τώρα!

Εδώ και τώρα με ευθύνη του Κράτους και του Δήμου να εφοδιαστούν με τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου όλα τα σχολεία του νησιού!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ