3.10.2022 14:31

Στρυμωγμένα “σαν σαρδέλες” τα παιδιά στο Ειδικό Σχολείο Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

33 παιδιά εγκλωβισμένα σε ένα ακατάλληλο κτίριο και χωρίς χώρο για διάλειμμα

Την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Χίου, αναδεικνύει η επιτόπια αυτοψία της “ΣυμμαΧίας Αξιών”, με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα να απεικονίζουν την ακαταλληλότητα του κτιρίου αλλά και την επικινδυνότητα για τα παιδιά που στεγάζονται σε αυτό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 33 παιδιά δεν έχουν καν αυλή για το διάλειμμά τους, αφού αναγκάζονται να περνούν την ώρα τους σε ένα μπαλκόνι, περιτρυγιρισμένο με “κοτετσόσυρμα”.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο, αφού πλέον προστίθενται και τα μαθήματα ειδικότητας με αποτέλεσμα, εξαιτίας της έλλειψης χώρου, να πραγματοποιούνται μαθήματα στον διάδρομο του υποτιθέμενου σχολείου ή στο μικρό γραφείο του Διευθυντή. 

“Υπάρχει μεγάλη στενότητα χώρου και οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Σε ένα κτίριο που πραγματικά ασφυκτιά συστεγάζονται πέντε δομές του ελληνικού κράτους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου χώρος για καμία από τις 5 δομές.

Συγκεκριμένα 33 παιδιά δεν έχουν αυλή για να βγουν να κάνουν το διάλειμμά τους, κάνουν διάλειμμα σε ένα μικρό μπαλκόνι το οποίο είναι τελείως ακατάλληλο”, ανέφερε το μέλος της “ΣυμμαΧίας” Γιώργος Αμέντας, προσθέτοντας ότι:

Υπάρχει άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης διότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας και δεν είναι σε καλή κατάσταση το σχολείο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ειδικά σεισμούς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατέβουν τα παιδιά στο ισόγειο και είναι κάτι που το αντιμετώπισαν με τον τελευταίο σεισμό και ταυτόχρονα λόγω της στενότητας του χώρου ψάχνουν άμεσα για καινούργιο κτίριο. Η “Συμμαχία Αξιών” είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των γονέων και των παιδιών του ειδικού σχολείου και του ειδικού νηπιαγωγείου. Ζητάμε άμεσα και μετεγκατάσταση του σχολείου για να μπορέσει να λυθεί αυτό το πρόβλημα και ειδικά το πρόβλημα της ασφάλισης”, ανέφερε ο ίδιος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ