29.6.2022 11:22

Στο 11% οι αριστούχοι μαθητές στα ΓΕ.Λ. της Χίου στο 9% στα ΕΠΑ.Λ.

Η ακτινογραφία των επιδόσεων των μαθητών του νησιού στις πανελλαδικές εξετάσεις

Στις θετικές επιδόσεις των μαθητών της Χίου, εν μέσω πανδημίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Ο κ. Ευαγγελινός, αρχικά υπογράμμισε, ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι οι πρώτοι που δεν έδωσαν γραπτές εξετάσεις για δύο χρόνια, κάτι που αποτέλεσε ένα βασικό μειονέκτημα αφού ήταν δύσκολο για τους μαθητές να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία.

Τα στοιχεία

Από τα στατιστικά στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτει ότι το 73% των μαθητών των Γενικών Λυκείων του νησιού, έγραψαν πάνω από τη βάση, ανεξαρτήτως μαθήματος ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων ήταν είναι 64%.

Τα μαθήματα

Στα Γενικά Λύκεια, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στα Νέα Ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση, στα μαθηματικά το 47%, στη φυσική το 20% έγραψε από 12,6 έως 15, στη Βιολογία το 26,67% από 15,1 έως 18,4 και στην Πληροφορική το 33,96% έγραψε από 15,1 έως 18,4.

Σε ότι αφορά στα ΕΠΑ.Λ. το 78% πέτυχε βαθμολογία πάνω από τη βάση στα Νέα Ελληνικά ενώ μοιρασμένα ήταν τα ποσοστά στα Μαθηματικά

«Τα πήγαμε πολύ καλά»

Όπως εξήγησε ο κ. Ευαγγελισνός, το ποσοστό των αριστούχων δεν έχει αλλάξει σε σχέση με άλλες χρονιές. «Η Χίος γενικά πάει πολύ καλά. Τα παιδιά μας παρόλες τις δυσκολίες που δημιούργησε η διετής πανδημία στάθηκε σε υψηλό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Ευαγγελινός.

Αρχείο PDF

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΛ 2022

Αρχείο PDF

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΛ 2022

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ