11.3.2022 14:01

Άμεσα 500 λίτρα πετρέλαιο σε όσα σχολεία έχουν άδεια ντεπόζιτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην απόφαση διανομής πετρελαίου μέχρι 500 λίτρα σε όσα σχολεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών οδηγήθηκε η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Β. Χατζησταμάτης, επεσήμανε ότι ήδη από τις 10 το πρωί της Παρασκευής,  πρατηριούχος με τον οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος Χίου μοιράζει 2.000 λίτρα πετρελαίου σε 4 σχολεία που είχαν άμεση ανάγκη.

Η ανακοίνωση της Σ.Ε.Δ. Εκπαίδευσης

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα που προέκυψε από την ¨Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2022¨ η οποία εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Αιγαίου στο Τμήμα Διεύθυνσης Ν. Χίου και η έγκριση της απόφασης μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός ενός μήνα από την αποστολή της σύμφωνα με τις ισχύουσες από το Νόμο προθεσμίες  με αποτέλεσμα να μείνουν τελικά χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία του Δήμου Χίου κατέληξε να πρέπει να επιλυθεί από τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου που πραγματοποιήθηκε στις 10-3-2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρόντα 9 μέλη, για πρώτη φορά 10πμ, κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση σε ότι αφορά την έγκριση του τρόπου προμήθειας και πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Η απόφαση αυτή, ολοκληρώθηκε με την προσκόμιση  των απαραίτητων εγγράφων στις 9-3-2022, εγκρίθηκε άμεσα από την Επιτροπή στις 10-3-2022, γράφτηκε αυθημερόν και αναρτήθηκε την ίδια ημέρα στην διαύγεια, ενώ αποστέλλεται το ίδιο βράδυ στα σχολεία, ώστε να λύσει τα χέρια των διευθυντών των σχολείων και του πρατηριούχου. Έτσι από αύριο 11-3-2022, ακολουθώντας οι Διευθυντές των σχολείων την προβλεπόμενη διαδικασία να επαναλειτουργήσει ο εφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ως Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου και ως Πρόεδρος ζητώ την κατανόηση εκπαιδευτικών-συναδέλφων μαθητών, γονέων και κηδεμόνων αν προέκυψε εν τω μεταξύ κάποιο πρόβλημα αλλά από μεριάς μας μετά την ανάληψη του θέματος κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να αποκαταστήσουμε την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου θέρμανσης στα σχολεία που έχουν ανάγκη, στο συντομότερο χρονικό διάστημα που αυτό μπορούσε να γίνει εφικτό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ