22.7.2023 0:46

Ολονύχτιο προσκύνημα στη χάρη της Αγίας της Χίου

Εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά του νησιού μετέβησαν περπατώντας στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας

Πλήθος προσκυνητών από κάθε γωνιά της Χίου, άλλοι από τον Βροντάδο, άλλοι από το Αίπος, άλλοι από το Πιτυός, άλλοι από τη Σιδηρούντα και άλλοι από τη Βολισσό, εκπλήρωσαν και φέτος το τάμα τους, στην Αγία Μαρκέλλα, περπατώντας μέχρι και 40 χιλιόμετρα πεζοί, με μοναδικό στόχο να μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή της εικόνα.

Αψηφώντας την υψηλή θερμοκρασία, οι πρώτοι προσκυνητές ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα από το Αίπος ενώ άλλοι προτίμησαν να κάνουν τη διαδρομή μετά τη δύση του ηλίου.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτείνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού. Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.

Εξαιρετική από κάθε άποψη υπήρξε και η παρουσία της Α.Δ. Χίου αλλά ειδικότερα του Α.Τ. Καρδαμύλων και της Τροχαίας Χίου καθώς και των εθελοντών του Δήμου που διευθέτησαν  την διέλευση των οχημάτων χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα παρά το πλήθος των αυτοκινήτων ενώ την προστασία των δασών ανέλαβαν εθελοντικές ομάδες. 

Πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού που διένειμε μπουκάλια νερού, γλυκά αλλά και μπανάνες στους πεζούς προσκυνητές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ