24.7.2023 9:29

Η Χιακή Αδελφότης «ο Κοραής» τίμησε την Αγ. Μαρκέλλα στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή αρκετών μελών της χιακής παροικίας της Αττικής και του ευσεβούς πειραϊκού εκκλησιάσματος, που προσήλθε στον επιβλητικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, τελέστηκε και φέτος -όπως κάθε χρόνο- η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία για την χιοπολίτιδα Αγία Μαρκέλλα. 

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δόθηκε και φέτος το τιμητικό «παρών» στον ετήσιο εκκλησιασμό για την σεπτή μνήμη της προστάτιδος Αγίας και στο ευλαβικό προσκύνημα της ιστορικής Ιεράς Εικόνας Της, που τοποθετήθηκε, όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του Ναού για να θυμίζει την συνεχή χιακή παρουσία στο πρώτο και αρχαιότερο λιμάνι της χώρας.

Την επιμέλεια του εορτασμού παραδοσιακά ανέλαβαν ως «κληρονομιά» από τους γονείς τους οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου, που επιμελήθηκαν τις λεπτομέρειες, ώστε να τελεστεί με λαμπρότητα η πανηγυρική λατρευτική εκδήλωση.

Απευθυνόμενος ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου προς τους πιστούς σκιαγράφησε την προσωπικότητα και το ήθος της Αγίας Μαρκέλλας και τόνισε ότι η αμετακίνητη πίστη και η προσήλωσή Της στις αξίες και τα διδάγματα του Χριστού της χάρισαν τον στέφανο της άθλησης και την κατάταξή Της στην καρδιά των πιστών, ώστε να παραδειγματιστούν από το θάρρος και από τη θυσία Της.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του «Κοραή» κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Δημήτριος Τσιαδής και ο Δρ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας μέλη του Δ.Σ., ενώ παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής κ. Σταμάτης Χονδρογεωργάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Γκιάλας, ιατρός, η κ. Ειρήνη Σιδεράτου - Χάδιαρη και η οικογένειά της, χορηγοί του εορτασμού και άλλοι χιώτες της Αττικής.

Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρις και η ευλογία της Αγίας Μαρκέλλας να ενδυναμώνει όλους τους Χιώτες, όπου γης, ώστε να συνεχίζουν με αδιάπτωτο πατριωτισμό κι αγάπη να προσφέρουν και να προβάλλουν την πατρίδα μας, που πάντοτε διακρίνεται σε έργα και δράσεις πνευματικής ανύψωσης και πολιτισμού.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ