11.3.2018 10:37

Ζήτημα αποπομπής Παντ. Καμπούρη από το δημοτικό σχήμα θέτει ο Λαμπρινούδης

Την αποπομπή του Παντ. Καμπούρη από τη θέση του προέδρου του Νομικού Προσώπου ζητά, με παρέμβαση του, από τον Μαν. Βουρνού ο Πολ. Λαμπρινούδης. Ο πρώην δήμαρχος αναδεικνύοντας την δημοτική ιδιότητα του κ. Καμπούρη ισχυρίζεται ότι προκαλεί βλάβη στις σχέσεις του Δήμου με τον βουλευτή Ν. Μηταράκη.

Στη δήλωση του ο κ. Λαμπτρινούδης αναφέρει:

«Οι δημότες της Χίου γνωρίζουν καλά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Δεν τις έκρυψα, ούτε επεδίωξα ποτέ να υπεισέλθω σε εσωκομματικά θέματα άλλων κομμάτων. Αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. είναι να κινηθεί όπως κρίνει για όσα ντροπιαστικά βλέπουν οι κάτοικοι της Χίου να διαδραματίζονται.

Ο πρωταγωνιστής του απαράδεκτου περιστατικού δεν έχει όμως μόνο την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ.. Είναι συνάμα σημαίνον στέλεχος της δημοτικής αρχής Χίου, το alter ego του δημάρχου, ο απόλυτα προστατευόμενος του.

Στον μη εκλεγμένο Παντ. Καμπούρη ο Μαν. Βουρνούς έχει παραχωρήσει τα κλειδιά του «μικρού Δήμου», του Νομικού Προσώπου. Σήμερα όλη η Χίος διαπίστωσε την αισθητική που τον διέπει. Ως ταύρος εν υαλοπωλείο, χωρίς να προκληθεί από κανέναν προσωπικά, επιτέθηκε με ύβρεις κατά του ενός εκ των δυο βουλευτών, θεσμικών εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο.

Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου με αδυναμία να ελέγξει τις παρορμήσεις και το στόμα του ξέσπασε πολλές φορές πάνω σε μένα προσωπικά και πάνω στο συνδυασμό μου. Ορισμένοι το εκλάμβαναν ως αυτοδιοικητική αντιπαράθεση, ακόμα και όταν παρεκτρέπονταν δημόσια σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή του κ. Βουρνού. Σήμερα τα απόνερα παίρνει ο βουλευτής Χίου, αύριο ποιος ξέρει ποιος έχει σειρά. Ίσως το επόμενο ξέσπασμα απευθυνθεί σε αθλητές των γηπέδων, σε νήπια παιδικών σταθμών.

Η αισθητική Παντ. Καμπούρη είναι η αισθητική της δημοτικής αρχής Βουρνού. Την έχει υιοθετήσει και την έχει επιβάλλει στη δημόσια ζωή μας. Αν δεν το καταλαβαίνει, η συμπεριφορά του εκλεκτού του έχει ήδη προκαλέσει αγεφύρωτο ρήγμα στις σχέσεις του Δήμου με τον βουλευτή, χωρίς κανείς να τον εξουσιοδοτεί για αυτό. Ο αλεξιπτωτιστής της δημοτικής αρχής, να μέμφεται, ως φυτευτό, πολιτικό που έχει κερδίσει την ψήφο του λαού! Προσβάλλει πια όλο το Δήμο. Ούτε τώρα θα ζητήσει την παραίτηση του; Τόσο εξαρτημένος είναι από την αισθητική του ο κ. Βουρνούς;»  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ