28.3.2022 20:12

Ξαφνικό λουκέτο στο «Ιωνικό» 30 μέρες νωρίτερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θύελλα αντιδράσεων και αδιέξοδο για ΝΟΧ και ΠΕΚΕΒ

Θύελλα αντιδράσεων κυρίως στους κόλπους των ναυταθλητικών σωματείων του ΝΟΧ και της ΠΕΚΕΒ που έχουν υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 κατηγορίας υδατοσφαίρισης, δημιουργεί, η απόφαση του Δήμου Χίου να κλείσει το «Ιωνικό» Κολυμβητήριο στις 2 Απριλίου αντί στα τέλη του μήνα όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, ώστε να προχωρήσει το μεγάλο έργο της αντικατάστασης της τέντας του κολυμβητηρίου.

Παρότι μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας είχε διαβεβαιώσει ότι το «Ιωνικό» θα έκλεινε στα τέλη Απριλίου, ώστε οι ομάδες να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, μία έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας 28/3 ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και μαζί με αυτά τον προγραμματισμό των συγκεκριμένων ομάδων.

Όπως εξήγησε στο διαδικτυακό Podcast του Politischios.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, στη σύσκεψη διατυπώθηκε η άποψη ότι το έργο θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, αφού τα χρονοδιαγράμματα πλέον είναι ασφυκτικά για την ολοκλήρωσή του ενώ επεσήμανε εκτός των άλλων ότι ακόμα και ο ανάδοχος θα μπορούσε να έχει κινηθεί εναντίον του Δήμου μιας και ο χώρος του Ιωνικού Κολυμβητηρίου δεν του έχει αποδοθεί ακόμα.

«Κανονικά έπρεπε να παραδώσουμε το «Ιωνικό» από τον Φλεβάρη αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας των υποχρεώσεων του ΝΟΧ και της ΠΕΚΕΒ. Έτσι είχαμε πάρει παράταση μέχρι την 1η Αυγούστου. Όμως η εταιρεία μας εξήγησε ότι για να τοποθετήσει την τέντα χρειάζεται περίπου 3,5 μήνες. Αν ξεκινούσαμε τον Μάιο θα βγαίναμε οριακά με το χρονοδιάγραμμα και αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις των σωματείων ο κ. Ξενάκης σχολίασε:

«Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι έργα καθολικής συντήρησης όπως το Κολυμβητήριο, δεν γίνονται χωρίς όχληση. Όπως είπε και ο κ. Παπαλάνης, αν το κολυμβητήριό μας ήταν άνθρωπος θα ήταν σε ηλικία περίπου 90 ετών. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι το ίδιο κολυμβητήριο που ήταν πριν 30 χρόνια. Έτσι χρειάζεται μία ριζική ανακαταασκευή».

Τέλος ο κ. Ξενάκης αποκάλυψε ότι ο ανάδοχος δέχεται πιέσεις από τους νομικούς του συμβούλους να εγκαταλείψει το έργο και να ζητήσει αποζημίωση εξαιτίας της μη απόδοσης του χώρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ