25.10.2018 20:36

Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Με το σύνθημα "Ξεκινάμε" ανακοίνωσε τη συγκρότηση ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής παράταξης για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Χίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης με γραπτή του δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρώην Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Στη δήλωση υποψηφιότητάς του ο Κ. Τριαντάφυλλος σημειώνει ότι: «Στη Χίο του 2018 είναι πολλά αυτά που μας προβληματίζουν και περισσότερα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές, με σαφή προσανατολισμό για το κοινό μας μέλλον. Απαιτούνται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από όλα όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας δραστηριοποιούμενοι για το κοινό καλό. 
Συνειδητοποιούμε, πλέον όλοι, ότι το νησί μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και συνάμα ιστορικό σταυροδρόμι
». 

Επιπλέον ο ίδιος χαρακτηρίζει τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υπαρξιακές για τον τόπο μας, σημειώνοντας ότι οι Χιώτες καλούνται να αποφασίσουν τι θα κρατήσουν, τι θα επαναδιαπραγματευτούν και τι θα αφήσουν πίσω τους, «ώστε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε αξιοπρεπές παρόν και μέλλον στο νησί μας». 
«Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε μέσα στην ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία μας. 
Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός
», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Δεν είναι όλοι ίδιοι

Ο Κ. Τριαντάφυλλος στη δήλωση υποψηφιότητάς του χαρακτηρίζει κυνική την άποψη ότι «τίποτε δεν αλλάζει» και «όλοι ίδιοι είναι», σημειώνοντας ότι αυτή η λογικής μας αδρανοποιεί και μας εγκλωβίζει στο αδιέξοδο. «Η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο η συμμετοχή, η δράση και η αποφασιστικότητα», ξεκαθαρίζει.

«Σε κάθε χωριό του νησιού και σε κάθε γειτονιά της Χώρας είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε εδώ και επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ με τις οικογένειές μας, ονειρευόμαστε να δούμε αυτόν τον τόπο να προοδεύει. 
Ναι, υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία, ναι η πρόοδος δεν είναι ποτέ εγγυημένη. Η πρόοδος πρέπει να κερδηθεί από κάθε γενιά. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Όχι επειδή δεν πρόκειται να προκύψουν εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας, αλλά επειδή άνθρωποι όλων των ηλικιών, με όραμα, σχέδιο και θέληση μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Χίο μας. 
Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, που δεν θα διαιρεί, αλλά θα ενώνει, που δεν θα αφαιρεί αλλά μόνο θα προσθέτει για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας.
Ξεκινάμε
», καταλήγει.Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ