3.8.2020 21:40

Θέμα διάσπασης του ενιαίου Δήμου ανοίγει εκ νέου ο Νίκος Νύκτας

Τα προβλήματα αποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε ξανά, δηλώνει στο Politischios.gr

 

Την άποψη ότι αμέσως μετά το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Χίου, καταθέτει μέσω του politischios.gr ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Νύκτας, με αφορμή τα διάφορα προβλήματα που παρατηρούνται (όπως αυτό του νερού) στην ευρύτερη περιοχή της Ομηρούπολης.

Ο Νίκος Νύκτας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «π» εστίασε στο γεγονός ότι από τη συνένωση των Δήμων κι έπειτα παρατηρείται μία συνεχής υποβάθμιση του πρώην Δήμου Ομηρούπολης και ειδικότερα του Βροντάδου, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή της Χίου να υπολείπεται σημαντικά της πόλης της Χίου.

Ο ίδιος εκτός των άλλων, δήλωσε ότι: «Φθάσαμε στο 2020 για να αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας στον πρώην Δήμου που είχε πρωτοπορήσει στην επίλυση του υδρευτικού του. Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε ξανά τον χωρισμού του νησιού σε περισσότερους από έναν δήμους. Όπου και να πας υπάρχουν τεράστια προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα των Δημοτών. Καθαριότητα, σκουπίδια, φωτισμός κοινοχρήστων χώρων, παραλίες, ανακύκλωση, υδροδότηση, έλλειψη πάρκινγκ, είναι μερικά που πιο έντονα ακούει κανείς όσο απομακρύνεται από το κέντρο.

Η Αμανή και κυρίως τα απομακρυσμένα χωριά νοιώθουν την απουσία του Δήμου. Το ίδιο και τα Καρδάμυλα αλλά και η Νότια Χίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου. Όμως πως να ελέγξεις με το ελάχιστο προσωπικό που έχεις, τέτοιες αποστάσεις;».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ