21.6.2024 13:38

Τέλος σε κάθε σενάριο μετατροπής του Λιμένα Μεστών σε κύριο λιμάνι της Χίου (Video)

Θα γίνει πύλη Σένγκεν και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να εξυπηρετεί ο κεντρικός λιμένας της Χίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής

Τέλος σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό για μετατροπή του λιμένα Μεστών σε κύριο λιμάνι του νησιού, έβαλε μέσα από τοποθέτησή του, ενώπιον της Επιτροπής Παρακολούθησης των Έργων του Φορέα Τουρισμού Χίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής, ξεκαθαρίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν επιδιώκει τη μεταφορά του κύριου λιμανιού της Χίου από το κεντρικό λιμάνι στη Χώρα, στα Μεστά.

Ο κ. Μαλαφής εξήγησε ότι η στρατηγική της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στην ενίσχυση των υποδομών του λιμένα Μεστών ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Το λιμάνι των Μεστών πρέπει να ενισχυθεί με τις απαραίτητες δομές, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη Σένγκεν και να αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού λιμανιού της Χίου σε περιπτώσεις ανάγκης, είτε για ένα μήνα, είτε για έναν χρόνο, αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ενός δεύτερου λιμανιού με επαρκείς υποδομές, που θα μπορούσε να υποστηρίξει την κυκλοφορία και τις λειτουργίες του κεντρικού λιμανιού. «Δεν είναι πολυτέλεια για τη Χίο να έχει ένα δεύτερο λιμάνι που μπορεί να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει τον ίδιο όγκο κίνησης και λειτουργιών όπως το κεντρικό λιμάνι της Χίου», δήλωσε, τονίζοντας ότι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η προώθηση μελετών και έργων που θα καταστήσουν τα Μεστά έναν αξιόπιστο εφεδρικό λιμένα.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου έρχονται σε απάντηση συζητήσεων τα τελευταία χρόνια περί πιθανής μετακίνησης του κύριου λιμανιού από τη Χώρα στα Μεστά. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να διατηρήσει το κεντρικό λιμάνι στη Χώρα και παράλληλα να ενισχύσει τις υποδομές των Μεστών για περιπτώσεις ανάγκης, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία των λιμενικών δραστηριοτήτων του νησιού σε κάθε περίπτωση.

Ο Δήμαρχος κατέληξε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τις απαραίτητες μελέτες και έργα για την αναβάθμιση των Μεστών, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την προετοιμασία για οποιαδήποτε ενδεχόμενο. Αυτή η στρατηγική, σύμφωνα με τον ίδιο, εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την ευελιξία του λιμενικού συστήματος της Χίου, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ