22.5.2024 14:56

«Ταμπουρώνονται πίσω από την θεωρία της καμένης γης για να κρύψουν την ανικανότητά τους» (Video)

Οι δηλώσεις περί «στρωμένων πραγμάτων» έχουν πάει «περίπατο», ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος για την δημοτική αρχή Μαλαφή

Έντονη κριτική στη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλαφή, κατηγορώντας τον για αναντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετέπειτα πράξεων, άσκησε μέσα από δηλώσεις του στο Politischios.gr o πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρμαντζη, η νέα δημοτική αρχή έχει πλέον πέντε μήνες στο τιμόνι της εξουσίας, αλλά η απόδοσή της είναι κατώτερη των προσδοκιών. Ο πρώην Δήμαρχος τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του αντιμετώπισε έντονη κριτική και "απίστευτη λάσπη" κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά τα έργα που έγιναν κατά την δική του θητεία είναι εμφανή και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη Χίο.

Ο κ. Κάρμαντζης δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή συνεχώς επικαλείται τη δικαιολογία ότι "βρήκε καμένη γη," αναφέροντας ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις τους περί ανάπτυξης και αλλαγών παραμένουν ανεκπλήρωτες. Τόνισε ότι άφησε πίσω του ένα σημαντικό ταμειακό υπόλοιπο και έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν αλλάξει την όψη της Χίου.

Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2024 ψηφίστηκε από κοινού με τη νέα δημοτική αρχή και ότι υπάρχουν επαρκή προϋπολογιζόμενα ποσά για τις ανάγκες του δήμου.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη δαπανήσει μεγάλα ποσά σε αναθέσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι χρήματα που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.

Ο κ. Κάρμαντζης επέκρινε τη νέα δημοτική αρχή για την κατάσταση του κολυμβητηρίου και του συντριβανιού της πλατείας, αναφέροντας ότι αυτά τα έργα, που ολοκληρώθηκαν επί της δικής του θητείας, πλέον είναι παραμελημένα. Ειδικά για το κολυμβητήριο, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι η δικαιολογία για την έλλειψη χρημάτων δεν ευσταθεί, καθώς υπήρχε ήδη εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τις ανάγκες του 2024.

Καταλήγοντας, ο πρώην Δήμαρχος υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει βρει μια καλά οργανωμένη και οικονομικά εύρωστη Χίο και ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μαλαφή περί "στρωμένων πραγμάτων" δεν έχουν υλοποιηθεί.

Η κριτική του επικεντρώνεται στην ανικανότητα της νέας διοίκησης να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα μέσα και πόρους για την προώθηση της ανάπτυξης και της ευημερίας της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ