13.1.2022 11:39

Σύμπραξη Δήμου και Περιφέρειας για την οχύρωση του παραλιακού μετώπου της Λαγκάδας

«Είμαστε σε εγρήγορση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν», η δήλωση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκου Ζωάννου

Η έντονη κριτική του politischios.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο της Λαγκάδας, κινητοποίησε τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, με τον Κυριάκο Ζωάνο να σηκώνει το γάντι και να ανταπαντά ότι το Λιμενικό Ταμείο, όχι μόνο δεν εφησύχασε, απεναντίας αναζητά μόνιμες λύσεις ώστε να θωρακιστεί το παραλιακό μέτωπο του οικισμού.

Σε δηλώσεις του στον «π», το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον Μηχανικό Δήμη Μυλωνάδη, ο Κυριάκος Ζωάνος αναφέρθηκε στην περίπτωση του παραλιακού οικισμού, σημειώνοντας ότι αμέσως μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εκπόνηση, κυματικής, ακτομηχανικής και οικονομετεχνικής μελέτης.

Το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον άμισθο τεχνικό σύμβουλο του Λιμενικού Ταμείου Δήμη Μυλωνάδη, το πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο της Λαγκάδας, έχει δύο σκέλη. Το πρώτο που αφορά στη χερσαία ζώνη, έχει να κάνει με την λεκάνη απορροής του ποταμού Κρικελή, που έχει ιδιαίτερη στενότητα με αποτέλεσμα συχνά να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, αφορά τη θαλάσσια ζώνη, αφού το λιμάνι μπορεί να προστατεύεται από τον νοτιά όμως, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στους βορειοανατολικούς ανέμους, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κυματισμού μεγάλου ύψους που καταλήγει στην παραλιακή ζώνη.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μυλωνάδης, επεσήμανε ότι βασικό ζητούμενο είναι η επιμήκυνση του μόλου του λιμένα της Λαγκάδας από Βορρά προς Νότο ώστε να ελεγχθεί ο κυματισμός, καθώς κι επιπλέον τεχνικές παρεμβάσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί ασφαλές και πλήρως λειτουργικό ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ