21.4.2021 13:33

Μουδιασμένη αντίδραση Μηταράκη στις αποκαλύψεις για το Θόλος

Ανακοίνωση από το Πολιτικό του Γραφείο με αιχμές στη Συντονιστική αλλά χωρίς καμία αναφορά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Με αιχμές κατά της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου συνοδεύτηκε η απάντηση Μηταράκη, στα όσα ανέφεραν τα μέλη της στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή την κινητοποίηση του Σαββάτου.

Το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι υπάρχει διαστρέβλωση της συνέντευξής του λέγοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για επικείμενη παρέμβαση των ΜΑΤ ενώ επισημαίνει ότι η κρίση που βιώνει η Χίος απαιτεί λύσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του «π» εντός της ημέρας το Υπουργείο Μετανάστευσης αναμένεται να απαντήσει με Non Paper για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους, σημειώνοντας ότι έχει έγγραφα που διευκρινίζουν ότι τελεσίδικα η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο με σχετικά πρωτόκολλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου Μηταράκη

«Η Συντονιστική, που αποτελείται και εκφράζει παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και στελέχη κομμάτων της Αριστεράς, μίλησε σήμερα για τα παγκόσμια πολιτικά δεδομένα, για τους πολέμους και τις διεθνείς ανισότητες. Παρατάξεις που παλιότερα στήριζαν την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, μίλησαν για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο όμως ακόμα βρίσκεται σε αρχικά στάδια διαπραγμάτευσης. Ξεχνώντας ότι το σημερινό καθεστώς, του Κανονισμού του Δουβλίνου, οδήγησε στην κρίση στα νησιά μας. 

Μίλησαν ουσιαστικά οραματιζόμενοι μια πολιτική ανοικτών συνόρων, ώστε να αυξηθούν οι ροές προς τα νησιά μας, όπως δηλαδή έγινε το 2015. Και με ταχείς μεταφορές μετά στην ενδοχώρα των αυξημένων ροών, ως αποτέλεσμα των προτάσεών τους. Με τις επιπτώσεις που όλοι θυμόμαστε. 

Κουβέντα για ενίσχυση των απελάσεων, αφού δεν συνάδουν με την λογική τους. Ούτε καν αναφορά στην ανάγκη ισχυρής και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων. 

Αλλά εμείς ως χώρα & ως Χίος βιώνουμε μια κρίση και η κρίση θέλει λύσεις. Πλέον μιλάμε με σαφή αποτελέσματα, στην μείωση των ροών, την αποσυμφόρηση των νησιών, την διαχείριση της πανδημίας στις δομές. Η ΒΙΑΛ πλέον για πρώτη φορά δεν έχει υπεράριθμους και σαφώς συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του αριθμού των διαμενόντων. 

Τέλος, σαφώς ο κ. Μηταράκης ποτέ δεν μίλησε για επικείμενη παρέμβαση ΜΑΤ, στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Δυστυχώς, εσκεμμένα, ομιλητές επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τη συνέντευξή του. Ας ψάξουν αλλού για υποκινητές βίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ