19.4.2021 17:19

Πυροσβεστικά φυλάκια εθελοντών αποκτούν Ψαρά και Οινούσσες

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου που τίθεται σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαίου, οπότε και απαγορεύεται με πυροσβεστική διάταξη, κάθε είδους καύση ή εργασία στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είχε η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου για δημιουργία πυροσβεστικών κλιμακίων σε Ψαρά, Οινούσσες και Βολισσό τα οποία θα στελεχώνονται από εθελοντές πυροσβέστες, κάτι που έρχεται να δώσει λύση στο από ετών πρόβλημα της μη ύπαρξης πυροσβεστικών κλιμακίων στις συγκεκριμένες περιοχές που παρέμεναν ουσιαστικά απροστάτευτες τους κρίσιμους μήνες της αντιπυρικής περιόδου.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κατέθεσε ακόμα μία πρόταση που αφορά στην τροποποίηση του κανονισμού για τις περιοχές που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις όπως είναι το Βίκι, οι Αμάδες και τα Καμπιά.

Όπως εξήγησε, τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ διέρχονται μέσα από δασικές εκτάσεις με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος πυρκαγιάς ενώ κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης τον Χειμώνα να είναι δύσκολη η αποκατάσταση της όποιας ζημιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη μεταφορά των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ κατά μήκος του οδικού δικτύου έτσι ώστε και η επιτήρησή τους αλλά και η παρέμβαση σε περίπτωση ζημιών να καθίσταται εύκολη για τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ