17.6.2024 6:38

Ψαρά - Καταγράφουν το ενεργειακό προφίλ του νησιού με στόχο την ενεργειακή αυτονομία έως το 2030

Κλιμάκιο της ΔΕΗ και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), συνεργατών και εταίρων του δήμου στην Ομάδα Μετάβασης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «30 ευρωπαϊκά, ενεργειακά αυτόνομα, νησιά έως το 2030», επισκέφθηκε το νησί μας, το τριήμερο από 12 έως 14 Ιουνίου 2024. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η συλλογή δεδομένων για την κατάρτιση του τελικού προγράμματος της δράσης, με στόχο οι προτάσεις να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις υποδομές του νησιού καθώς και συναντήσεις αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, ώστε να καταγραφεί το «ενεργειακό προφίλ» των Ψαρών, να προσδιοριστούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες και να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο.

Παράλληλα, οργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, στην οποία παρουσιάστηκαν η εξέλιξη του προγράμματος, οι προοπτικές από την ολοκλήρωσή του και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

«Το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών κρίνεται ιδιαίτερα θετικό και ο δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει αφενός το κλιμάκιο των συνεργατών και εταίρων για την εμπεριστατωμένη και άοκνη εργασία τους, αφετέρου τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού για τη θερμή αποδοχή και τη συνεργασία στη συλλογή δεδομένων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ