16.2.2021 14:34

Προχωράνε οι αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς

Το Πάσχα αναμένεται η αποζημίωση για τα έτη 2017, 2018, 2020

Με γοργούς ρυθμούς κινείται συμφώνα με τον Δήμαρχο, Στ. Κάρμαντζη η επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς που επλήγησαν από τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης.

Για το έτος 2019 έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτημάτων και οι κάτοικοι σύντομα θα λάβουν στους λογαριασμούς τους τα ποσά. Η επιτροπή λειτουργεί με βάση της κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την εκκαθάριση των αιτήσεων και τους δικαιούχους των αποζημιώσεων. Η επιτροπή, σύμφωνα με τον Δήμαρχο εξετάζει τις αιτήσεις για τα έτη 2017, 2018 και 2020. Μάλιστα έχει δώσει ο ίδιος εντολή να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία, προκειμένου το Πάσχα ή και μετά να έχει ολοκληρωθεί. Το 2020 συνολικά έχουν συγκεντρωθεί 80 με 90 αιτήσεις.

Αναλυτικά σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η διαδικασία επειδή έχει να κάνει με τα τρία χρόνια, θα έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο θα είναι κοντά στο Πάσχα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ