14.12.2021 17:11

Π. Ντομάτας: «Χαιρετίζω το ξαναζωντάνεμα της πρωτοβουλίας για Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων»

Την υποστήριξη του στην πρωτοβουλία του Π. Καλογεράκη για διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου νέων εκφράζει μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Πέτρος Ντομάτας.

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Π. Καλογεράκη να ξαναπροσπαθήσει να ζωντανέψει εκείνο που είχα ξεκινήσει το 2003, το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, το οποίο και ο ίδιος είχε χαιρετίσει σαν Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τότε. Εύχομαι οι αποφάσεις να έχουν την ίδια ανταπόκριση που είχαν οι αντίστοιχες που πάρθηκαν τότε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ . Σημίτη, ο οποίος μας είχε στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την πρωτοβουλία μας».

Θυμίζεται ότι, στον Τύπο εκείνης της περιόδου, υπήρχαν εκτενείς αναφορές στην πρωτοβουλία του κ. Ντομάτα, τόσο σε χιακό όσο και εθνικό επίπεδο.

Το νερό στη Χίο, η δυνατότητα δημιουργίας μουσικού σχολείου αλλά και άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως τα ναρκωτικά και οι καταστροφικές συνέπειες των πολέμων είχαν απασχολήσει τους νέους που είχαν συνθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων.

Τα δημοσιεύματα της εποχής έκαναν τότε λόγο για υψηλό επίπεδο από τους νέους στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι με σεβασμό και ευαισθησία έθεσαν τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις τους για τα θέματα που απασχολούν το νησί κατά καιρούς, ακόμη και μέχρι σήμερα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ