17.9.2018 11:24

Οι πρώτοι «στρατιώτες» στο πλευρό του Σταμάτη Κάρμαντζη

Κυριάρχησαν τα νέα πρόσωπα στην πρώτη συνάντηση του υπό διαμόρφωση δημοτικού συνδυασμού.

Ανεπίσημη πρεμιέρα για τον υπό διαμόρφωση δημοτικό συνδυασμό του Στ. Κάρμαντζη επεφύλαξε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας συγκεντρώθηκε ο πρώτος κορμός των στελεχών που πρόκειται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του και ενδεχόμενα να είναι υποψήφιοι με τον νυν αντιπεριφερειάρχη Χίου στην προσπάθεια του να καταλάβει το Δήμο Χίου. Ο Στ. Κάρμαντζης προανήγγειλε ότι ο υπό διαμόρφωση συνδυασμός θα εμπλουτιστεί κι άλλο το επόμενο διάστημα, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν έτοιμα στελέχη και για τις Τοπικές Κοινότητες, έστω κι αν με τον «Κλεισθένη» οι υποψήφιοι στα χωριά θα εκλέγονται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Έδωσε μάλιστα βαρύτητα στην έγκαιρη εκκίνηση που επιχειρείται ώστε ο δημοτικός συνδυασμός να καταρτίσει πρόγραμμα που θα απαντά στις άμεσες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή.

Με περιφερειακή «προίκα»

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξενάκης, οι εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μανάρας, Κώστας Βεργίνας, ενώ με μήνυμα του την συμμετοχή του κατέθεσε και ο Νικ. Αγραφιώτης. Από τον υφιστάμενο περιφερειακό συνδυασμό ο Στ. Κάρμαντζης φαίνεται ότι αποσπά ως … προίκα και τον παραιτηθέντα περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Καλογεράκη, καθώς και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Παν. Μανδάλα και Κυρ. Ζωάννο.

Από τη θητεία του στην Περιφέρεια ο Στ. Κάρμαντζης πέτυχε να έχει επίσης τη συμπαράσταση των περιφερειακών υπαλλήλων Κώστα Ανδρεάδη (υποψήφιο με το συνδυασμό Λαμπρινούδη στις περασμένες εκλογές) και του Γιάννη Κουντουριάδη.

Οι παλιές καραβάνες

Στη συνάντηση κυριάρχησε η παρουσία … πρωτόμπαρκων στην Αυτοδιοίκηση προσώπων με μόνο μια τριάδα από το παρελθόν να προσδίδει με την παρουσία της τη στήριξη από τη βάση της Ν.Δ.. Οι πρώην αντιδήμαρχοι στις θητείες των Π. Παντελάρα και Παντ. Βρουλή, Παν. Αναγνώστου και Δημ. Μάντικας, καθώς και η επί χρόνια μέλος της ΝΟΔΕ Χίου, Τασούλα Νέου, βρέθηκαν στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας και πιθανά θα είναι υποψήφιοι.

Το νέο αίμα

Η πλειοψηφία όσων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ανήκουν σε μικρές ηλικιακές κατηγορίες, νέοι επαγγελματίες, καταξιωμένοι στην ιδιωτική οικονομία. Ανάμεσα τους οι δικηγόροι Κ. Μισόβουλος και Ελ. Μπλάτζιος, ο δικαστικός επιμελητής Φ. Κουμελάς, η φαρμακοποιός και μέλος της ΝΟΔΕ Χίου, Καλ. Γιαννούλου, ο κτηνίατρος Παν. Καρατζάνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντ. Μπουρνιάς, η κ. Ειρ. Ψύλλου.

Παρόντες ήταν επίσης ο αστυνομικός Γιάννης Σφηκάκης απ’ τα Αρμόλια, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ειδικού Σχολείου, Γιώργος Πατεριμός, ο ιδιοκτήτης bar Ζαννής Ζαννίκος, το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣ Χίου, Στρ. Φεργαδιώτης, κι ο γιός του Στ. Κάρμαμτζη, πολιτικός μηχανικός Γιώργος.

Ψαρεύει από ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση δημιούργησε η πολυπληθής ομάδα στελεχών προερχόμενα κι από το ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τους Παν. Μανδάλα και Παν. Καρατζάνο παρόντες ήταν επίσης ο πρώην δημοτικός σύμβουλος (επί θητείας Π. Λαμπρινούδης) Σιδ. Ντομάτας, ο Παντ. Ρούλης, ενώ επιστολή στήριξης έστειλε και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Λαμπρινούδη, Κυρ. Αφενδούλης.

Στα πηγαδάκια της πρώτης συνάντησης επικράτησε ευφορία για τις νέες παρουσίες, ενώ διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι κρατήθηκαν προστατευμένα τα «βαριά χαρτιά» που θα εμφανίζονται για λόγους αιφνιδιασμού συν τω χρόνω.

Με «λευκή σημαία»

Αναφερόμενος στις πολιτικές επιρροές του συνδυασμού ο Στ. Κάρμαντζης ύψωσε πρόωρο τοίχο ανεξαρτησίας. Εξήγησε ότι ο συνδυασμός του θα έχει λευκή σημαία, θα παραμείνει ανεξάρτητος, εκφράζοντας όλα τα πολιτικά ρεύματα του νησιού. Δεν θα αρνηθεί, ωστόσο, στήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα, εφόσον προκύψει.

Σε μια ήπιων τόνων τοποθέτηση από τον ίδιο ζήτησε από τους μελλοντικούς συνεργάτες του να αποφύγουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τους υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, να σεβαστούν το παρελθόν και το έργο όλων των αντιπάλων τους και να γίνουν σημείο αναφοράς στην εκλογική αναμέτρηση για το ενωτικό πνεύμα που επιθυμούν να φέρουν στο νησί.


Στις … διαταγές του ένας Ταξίαρχος

Στα πρόσωπα που θα διαδραματίσουν ρόλο στο νέο συνδυασμό περιλαμβάνεται κι ένας αποστρατευθείς ως Ταξίαρχος. Οι άριστες σχέσεις του Στ. Κάρμαντζη με το στράτευμα έφεραν ήδη κοντά στο συνδυασμό τον κ. Αντώνη Ζερβάκη, πρώην υποδιοικητή της 96 ΑΔΤΕ, αποστρατευθέντα με το βαθμό του Ταξίαρχου.

Ήδη ο κ. Ζερβάκης, η σύζυγος του οποίου κατάγεται από τη Χίο, εκτελεί καθήκοντα άμισθου συμβούλου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ