20.4.2023 15:32

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου στην 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Αξιότιμα μέλη της μεγάλης προσκοπικής κοινότητας,

Αγαπητοί μας Ανιχνευτές από όλη την Ελλάδα,

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο νησί της μαστίχας και της ναυτοσύνης την  38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που για ένα τριήμερο καθιστά τη Χίο έναν τόπο δημιουργικής δράσης με πρωταγωνιστή το εκπαιδευτικό παιχνίδι, την θετική αλληλεπίδραση των εφήβων, την καλλιτεχνική έκφραση σε συνάρτηση με την προαγωγή του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, χαιρετίζουμε τις Κοινότητες Ανιχνευτών απ’ όλη την Ελλάδα που συναντώνται στο νησί μας για να παρουσιάσουν τις έρευνές τους, να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν νέους φίλους και φυσικά να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Μάλιστα, αξίζει να υπογραμμιστεί και η πραγματικά ευτυχής συγκυρία της συμπλήρωσης των 110 ετών για τον προσκοπισμό στη Χίο! Όλες αυτές τις δεκαετίες με ανεπανάληπτο τρόπο η συνεισφορά της κοινότητας των προσκόπων είναι εγνωσμένη σε όλα τα πεδία που δραστηριοποιείται. Αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά  που ενδυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα , ενώ παράλληλα προωθείται η αγάπη για τη φύση, ο εθελοντισμός και η συνεργασία. Στο επίκεντρο βεβαία ο άνθρωπος που αναπτύσσεται σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τους νέους σε κινητήρια δύναμη της κοινωνίας. 

Η σημερινή τελετή έναρξης σηματοδοτεί, λοιπόν, τη μεγαλύτερη- εδώ και πολλά χρόνια- ετήσια πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα  και συγχρόνως έναν σημαντικό θεσμό για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με πολλαπλούς αποδέκτες. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους υπευθύνους, τους εφόρους και όλους εκείνους που φρόντισαν για το συντονισμό αυτής της μεγάλης γιορτής. Συγχαρητήρια φυσικά και σε όλους εσάς, τους εφήβους προσκόπους που βρίσκεστε στο νησί μας και πρεσβεύετε τις υψηλές αξίες του προσκοπισμού.

Με αυτές τις σκέψεις και επαναλαμβάνοντας το οικείο σε εσάς «Ανίχνευε Υψηλότερα και Ευρύτερα» σας καλωσορίζω στη Χίο και σας προτρέπω να γνωρίσετε όσο περισσότερο μπορείτε τον τόπο μας. Να περάσετε όμορφα, να αποκομίσετε ξεχωριστές εμπειρίες και στιγμές και βεβαίως να κρατήσετε στην καρδιά σας το νησί μας και να μας επισκεφθείτε ξανά!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ